‘Arsenal ziet basisspeler naar Bundesliga terugkeren’

Foto: ‘Arsenal ziet basisspeler naar Bundesliga terugkeren’

Arsenal raakt hoogstwaarschijnlijk aan het einde van het seizoen Granit Xhaka kwijt. Verschillende Duitse media en 90min laten weten dat de middenvelder hard op weg is naar Bayer Leverkusen.

Vertrek van Xhaka

De Londenaren namen hem in de zomer van 2016 over van Borussia Mönchengladbach en hadden de voorbije jaren veel profijt van zijn kwaliteiten. Ook dit seizoen bewees hij ruimschoots zijn meerwaarde voor de ploeg. Zo stond hij in de Premier League 34 keer in de basis en viel hij eenmaal in, waarbij hij 5 doelpunten en 7 assists op zijn naam zette.

De club wilde dan ook graag door met de inmiddels 30-jarige middenvelder, maar daar dacht Xhaka anders over. De Zwitser gaat naar verluidt het liefst een nieuwe uitdaging aan en zou met zijn potentiële nieuwe werkgever al tot een akkoord zijn gekomen, waardoor het afwachten is op de gesprekken tussen beide clubs.

Aangezien hij nog over een contract tot medio 2024 beschikt, met een optie voor nog een jaar, kan Arsenal ongeveer 15 miljoen euro tegemoet zien. Dit is lager dan de club in het hoofd had, maar gezien de nog kortlopende verbintenis neemt de Premier League-club genoegen met een minder bedrag.

Einde Arsenal-periode

Het zou betekenen dat Arsenal na 7 jaar afscheid neemt van de speler waarvoor het in 2016 nog 45 miljoen euro neerlegde. Zijn nieuwe club bezet momenteel de zevende plaats in de Bundesliga en staat op een gelijk aantal punten als nummer 6 VfL Wolfsburg. Arsenal eindigt hoogstwaarschijnlijk op de tweede plaats in de Engelse competitie.

Nottingham Forest
Arsenal
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 20 mei 2023 16:49.

Wint Arsenal volgend seizoen wel de Premier League?

  • Ja, waarschijnlijk wel
  • Nee, ik denk het niet
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie