Arsenal-talent geroemd: ‘Maar één speler beter en dat is Messi’

Foto: Arsenal-talent geroemd: ‘Maar één speler beter en dat is Messi’

Tony Adams is dit seizoen zeer te spreken over de verrichtingen van Bukayo Saka, zo vertelt hij in gesprek met The Sun. Volgens de voormalig speler van Arsenal behoort hij zelfs tot de beste spelers van de wereld.

Enthousiasme over Saka

De Londenaren zijn bezig met een uitstekend seizoen. Met de koppositie in de Premier League kan de ploeg van Mikel Arteta dit voetbaljaar voor het eerst sinds 2004 de hoofdprijs in ontvangst nemen. Arsenal staat vijf verliespunten op concurrent Manchester City voor en daarmee lijkt het een veilige voorsprong te hebben, al nemen beide clubs het eind april nog wel tegen elkaar op.

Adams bewondert het elftal, maar vindt het niveau van Saka voornamelijk opvallen. “Saka is dit seizoen waanzinnig en de reden dat Arsenal de koploper is in de Premier League”, zo laat hij daarover weten. “Ik kan maar een speler bedenken die momenteel beter en belangrijker is met doelpunten en assists. En dat is Messi.”

Desondanks staat Saka dit seizoen slechts op de zesde plaats op de topscorersranglijst met twaalf doelpunten, terwijl Erling Haaland de lijst aanvoert met zes treffers. “Haaland scoort ook veel voor Manchester City en Marcus Rashford heeft ook een geweldig seizoen, maar Saka is zonder enige twijfel de beste speler van de Premier League.”

Contract bij Arsenal

Saka is afkomstig uit de jeugdopleiding van Arsenal en zit sinds de zomer van 2019 vast bij de selectie. In Londen beschikt hij nog over een contract dat tot medio 2024 loopt, waardoor beide partijen naar verwachting binnenkort met elkaar om de tafel zitten om het over een verlenging van de verbintenis te hebben.

Heeft Adams gelijk?

  • Ja, Saka is geweldig
  • Nee, dat is overdreven
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie