Arne Slot stak hoogstpersoonlijk stokje voor Feyenoord-transfer

Foto: Arne Slot stak hoogstpersoonlijk stokje voor Feyenoord-transfer

Vorig seizoen speelde hij nog bij Feyenoord Onder-21, maar in de zomer sloot hij aan bij het hoofdteam van de Rotterdammers en inmiddels is Quilindschy Hartman de vaste linksback bij de aanstaande landskampioen van de Eredivisie. Het kan verkeren, want eigenlijk zou de vleugelverdediger uitgeleend worden aan Excelsior.

Quilindschy Hartman had bijna bij Excelsior gespeeld

“Feyenoord is echt mijn club”, begint Hartman zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. “Dat ik deze zomer te horen kreeg dat ik kon aansluiten bij het eerste elftal, dat was heel bijzonder. Maar dat was in een periode dat Marcos López en Fredrik Bjørkan nog niet waren aangetrokken. Ik zag het als een bonus, als een manier om mezelf te kunnen tonen.”

De back dacht eigenlijk dat hij (tijdelijk) zou moeten vertrekken: “En toen belde Arne Slot. Die had mij gezocht op trainingscomplex 1908, maar daar was ik niet. Ik had net kennisgemaakt met Dijkhuizen (Marinus, de coach van Excelsior, red.). Maar onze trainer wilde helemaal niet dat ik verhuurd zou worden en dus bleef ik gewoon bij Feyenoord. De kansen zouden komen, kreeg ik te horen. En als je dan ziet wat ik nu allemaal heb meegemaakt. Het ging te snel om het allemaal echt te beseffen. Zondag kunnen we het afmaken tegen Go Ahead Eagles. Dat zal een aparte wedstrijd worden.”

Gele kaart tegen Ajax

En daar speelde Hartman er dit seizoen al behoorlijk veel van: “Die wedstrijd in de ArenA. Mijn wissel, zo vroeg in de wedstrijd. Natuurlijk was dat pijnlijk. Maar vervolgens besef je wel dat dergelijke ervaringen de beste lessen kunnen zijn. Kijk, in een vijandige ambiance zoals in de Arena of later in Stadio Olimpico bevries ik niet. Ik word er eerder feller door. Ik vlieg er weleens in, volgens mij is dat juist wat supporters in mij waarderen. Maar uit tegen Ajax met geel op zak, dan moet je als speler vooral heel goed blijven nadenken. Later in Rome kreeg ik ook vroeg in de wedstrijd een gele kaart, maar kon ik wel met de situatie omgaan.”

Komt hij in aanmerking voor Oranje?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
680+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie