Antwerp wint ook oranje getinte topper van Union

Foto: Antwerp wint ook oranje getinte topper van Union

Antwerp FC blijft voorlopig door de Jupiler Pro League stomen en telt na zes speeldagen nog steeds het maximum van de punten. Woensdagavond werd ook vice-kampioen Union Sint-Gillis over de knie gelegd op de Bosuil. Een spectaculaire match, met hoofdrollen voor de Nederlanders, eindigde uiteindelijk op 4-2. 

Na de Europese uitschakeling reageerde Antwerp afgelopen weekend met een zege op AA Gent en die lijn trok het woensdagavond voor eigen volk gewoon door. De start van de wedstrijd was weliswaar voor de bezoekers. Maar na nog geen tien minuten stond de thuisploeg op voorsprong. Een goede actie van Pieter Gerkens en Koji Myoshi werd door Bart Nieuwkoop in eigen doel geweest. En al snel volgde de 2-0: een assist van Jurgen Ekkelenkamp zette Vincent Janssen op weg naar zijn eerste treffer van de avond.

Vervolgens wist Union wel te antwoorden. Siebe Van der Heyden profiteerde optimaal van de ruimte die hij kreeg na een hoekschop en kopte de aansluitingstreffer naast. Senne Lynen zag de gelijkmaker dan weer in het zijnet belanden. Daarop kregen de bezoekers echter een koude douche te verwerken. Op aangeven van de VAR werd Lazare Amani met rood van het veld gestuurd na een gemene charge. En met een mannetje minder tussen de lijnen liep het helemaal mis. Samuel Vines maakte er 3-1 van na een heerlijke pass van alweer Ekkelenkamp en Janssen zorgde van op de stip voor de 4-1. De Nederlander lijkt nu echt los met drie goals in de laatste twee duels. 

Ook spectaculaire tweede helft

In de tweede periode leek de Nederlandse spits voor een hattrick te zorgen, maar zijn derde treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. De bezoekers zorgden wel nog voor een hoogtepunt met een fraaie goal van Dennis-Yerai Eckert (oud-Excelsior), daar bleef het evenwel bij. In de slotfase werd immers ook nog de van FC Emmen overgekomen Oussama El Azzouzi van het veld gestuurd op aangeven van de VAR. En daarmee was de wedstrijd ook meteen definitief gespeeld.

Antwerp blijft dus voor de competitie razen en staat bovendien voor een relatief makkelijk programma.

TIP: Verdien 1.94 als Antwerp ook Westerlo verslaat!

18 / 18 ?✅

? 4-2 ? (FT)#RAFC #ANTUSG #COYR?⚪ pic.twitter.com/Tih8T00slg

— Royal Antwerp FC (@official_rafc) August 31, 2022

Komt Janssen helemaal los?

  • Ja, die kan zo topscorer van België worden
  • Niet overdrijven..
58+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie