Analist Maaskant: ‘Aan hem heb ik me vooral geërgerd’

Foto: Analist Maaskant: ‘Aan hem heb ik me vooral geërgerd’

Robert Maaskant was zondagmiddag namens ESPN aanwezig bij NEC – FC Volendam, dat na een spectaculair slot in 3-3 eindigde. De analist richtte zijn pijlen met name op de aanvoerder van de thuisploeg, Bram Nuytinck.

‘Het is op dat moment je enige taak..’

“Ik heb mij vooral geërgerd aan Nuytinck. Hij staat met Robert Mühren in de dekking en loopt daar mee. Na één kleine loopactie is Nuytinck de spits al kwijt. Daarna is hij hem in de rebound nóg een keer kwijt. Dan denk ik van: je bent centrale verdediger en je enige taak is op dat moment scherp zijn bij een spits waarvan je weet dat hij doelpunten kan maken en dat lukt niet. Mühren doet dat ook goed, dus complimenten daarvoor, maar Nuytinck is hem zo makkelijk kwijt en reageert daarna ook nog eens totaal niet meer op wat er daarna gebeurt. Mühren is er dan natuurlijk als de kippen bij”, zegt Maaskant.

Rode kaart Tavsan

Al in de eerste helft kreeg Elayis Tavsan een rode kaart. “Tavsan was een van de weinige die nog een beetje een actie maakte. Het waren twee overtredingen en zit allebei tegen een gele kaart aan. Ik snap de scheidsrechter dus wel. Die tweede overtreding is wel erg ongelukkig. Ik had mij kunnen voorstellen dat een scheidsrechter die weet dat er al een gele kaart uitgedeeld is, bedenkt om de kaart op zak te houden. Dan geef je Tavsan nog een waarschuwing dat het echt de laatste keer is. Dit is wel echt jammer.”

Eens met Maaskant?

  • Ja
  • Nee
91+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie