Amrabat wil naar ‘top tien club in de wereld’: “Ten Hag is gecharmeerd”

Foto: Amrabat wil naar ‘top tien club in de wereld’: “Ten Hag is gecharmeerd”

Sofyan Amrabat mikt deze zomer op een toptransfer, het liefst naar LaLiga of de Premier League. Dat vertelt broer Nordin woensdagavond, die tevens uit de doeken doet dat Erik ten Hag afgelopen winter namens Manchester United contact opnam met de middenvelder van Fiorentina.

Ambitieuze Amrabat mikt hoog

Ambrabat is aanwezig in Praag voor de Conference League-finale tussen Fiorentina en West Ham United, waar zijn 26-jarige broertje aan de aftrap staat. ESPN-analist Kenneth Perez vroeg zich af of de tegenstander van vanavond een interessante club zou zijn voor de Marokkaans international.

“Hij heeft het goed bij Fiorentina. Je gaat niet Italië inruilen voor de middenmoot van de Premier League”, aldus een stellige Nordin. “Mijn broertje is 26 jaar, hij wil richting de top.” Een land als Saudi-Arabië zal het voorlopig nog niet worden. “Je weet het natuurlijk nooit, het wordt een sterke competitie als je ziet welke namen er allemaal naartoe gaan. Maar mijn broertje heeft nu de intentie om in de top te gaan spelen, volgens mij het liefst in Spanje of Engeland.”

Het liefst naar een club uit de ‘top tien van de wereld’. “Vanavond is een mooie mogelijkheid om je aan de wereld te tonen, tegenover Lucas Paquetá en Declan Rice, niet de twee minste middenvelders. Het is een hem om een goede pot neer te zetten en daarna af te wachten wie zich concreet gaat melden.”

Ten Hag / Man United

Na een ijzersterk WK informeerde Erik ten Hag bij de jongste Amrabat-telg. “Volgens mij in januari. Maar Ten Hag zoekt nu een spits, dat wil hij eerst. Van daaruit gaat hij kijken wat er mogelijk is. Maar ik weet dat Ten Hag gecharmeerd van mijn broertje is, hij is onder hem doorgebroken (bij FC Utrecht, red.) en ze hebben een goede relatie, dus wie weet.”

Wint Fiorentina van West Ham?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

6+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie