‘Als je maar één sterke speler hebt, wordt het ook niets’

Foto: ‘Als je maar één sterke speler hebt, wordt het ook niets’

Vanavond kruist het Nederlands elftal de degens met Argentinië. Veel ogen zijn natuurlijk gericht op Lionel Messi, maar kersvers SC Cambuur-trainer Sjors Ultee benadrukt dat er meer goede spelers in de ploeg van Scaloni rondlopen.

“Het is meer dan dat. Als je maar één sterke speler hebt, zie België, dan wordt het ook niets. Argentinië heeft achterin bijvoorbeeld een paar moordenaars staan”, vertelt Ultee op de website van de NOS. “Maar wat het wel is: Nederland wordt geroemd omdat het team beter is dan het individu. Bij Argentinië is het juist andersom: daar is het individu beter dan het team. Niet alleen wat Messi betreft, maar bijvoorbeeld ook bij het druk zetten. Het is geen team dat bijzonder druk zet, ze zakken juist graag in.”

‘Argentinië onvoorspelbaarder dan Nederland’

“Maar ze kunnen er dan ook opeens uitvliegen. Zoals bij de tweede goal die ze tegen Australië maakten. Dan zie je ze opeens druk zetten, Australië raakt in de stress, en het is 2-0”, vervolgt Ultee. “Dat zie je ook in de opbouw terug. Ze hebben best een trage opbouw, waarbij ze de bal veel rondspelen. Tot er opeens een goede speler aan de bal komt, en dan hebben ze twee of drie passes nodig om voor de keeper te staan. Ze zijn daardoor onvoorspelbaarder dan Nederland.”

“Al met al verwacht ik een wedstrijd die zal opleven bij individuele momenten van Argentinië en de counters van Nederland. Met daartussen saaiere fases. Maar ik hoop dat we dit keer ook aan de bal in staat zijn om momenten te creëren”, aldus de voormalig Fortuna-trainer tot slot.

1+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie