‘Als Davy nee zegt, is het een definitieve nee’

Foto: ‘Als Davy nee zegt, is het een definitieve nee’

Davy Pröpper traint mee bij zijn voormalige werkgever Vitesse, maar nu is het de vraag of de middenvelder, die negentien keer het shirt van het Nederlands elftal droeg, daadwerkelijk terugkeert als profvoetballer. Zijn broertje Robbin weet dat Davy nog altijd twijfelt.

“Ik heb het idee dat Davy er zelf nog niet helemaal over uit is”, wordt de verdediger van FC Twente namelijk geciteerd door Voetbal International. De ene Pröpper was overigens niet verbaasd dat de andere besloot te stoppen, en óók niet dat hij mogelijk terugkeert op het veld: “Uiteraard ben ik betrokken bij dat traject, de afgelopen jaren. We hebben er veel contact over. Davy weet nog niet helemaal hoe en wat. Uiteindelijk heeft hij de keuze gemaakt om weer mee te gaan trainen bij Vitesse.”

Pröpper vervolgt: “Nu wacht de volgende keuze, of hij definitief doorgaat. En dan in de wetenschap: als ik nu nee zeg, is het een definitieve nee. Het is een emotionele kwestie voor hem, het draait om zijn gevoel. Maar het zegt genoeg dat hij nu weer lekker aan het voetballen is. Volgens mij heeft hij het hartstikke naar zijn zin bij Vitesse. Nu is het aan Davy. Ik zou het in ieder geval heel mooi vinden als hij weer gaat beginnen.”

Of toch naar Twente?

VI weet zelf: “De centrale verdediger van Twente probeerde zijn broer het afgelopen jaar al eens over te halen om bij de Tukkers mee te komen trainen, zonder resultaat…” Gezien het mogelijke vertrek van Ramiz Zerrouki naar Feyenoord zou dat ook zo gek nog niet zijn, al reageert technisch directeur Jan Streuer van de Tukkers: “Dat verhaal klopt niet. Davy traint nu bij Vitesse en ik verwacht dat wanneer hij ergens gaat spelen, dat bij Vitesse zal zijn. Maar zeker niet bij FC Twente.”

Vitesse
NEC Nijmegen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 12:13.

Hoop jij dat hij terugkeert?

  • Ik wel
  • Ik niet
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie