Alarmbellen rinkelen na persconferentie Oranje

Foto: Alarmbellen rinkelen na persconferentie Oranje

Virgil van Dijk heeft vrijdagmiddag voor verbazing gezorgd. De aanvoerder van het Nederlands elftal besprak op een persconferentie de afgang tegen Oostenrijk (2-3), maar leek niet de vinger op de zere plek te leggen. Zorgwekkend volgens de analisten van sportzender ESPN.

Virgil van Dijk zorgt voor verbazing na Oranje-afgang

Presentator Jan Joost van Gangelen verklaarde in het programma EK-praat: “Vandaag was een persmoment met Nathan Aké en onze captain Virgil van Dijk. Er werden vond ik opmerkelijk dingen gezegd. Waar ik mee wil beginnen is de uitspraak van Van Dijk.” De Liverpool-verdediger verklaarde dat ‘niet het tactische verhaal, maar de wil’ de belangrijkste oorzaak was.

Van Gangelen noemt die uitspraak ‘vreemd’. “Het zag er juist uit als een heel groot tactisch probleem.” Vincent Schildkamp beaamt dat. “Alsof ze niet wisten wat ze moesten doen als er een probleem ontstond op het veld. Als Schouten wordt weggetrokken op het middenveld, dan verwacht je dat er een aantal mensen van achteruit doorstapt. Maar dat gebeurde niet. Het zag er inderdaad uit als een tactisch probleem.”

Oranje-captain erkent problemen niet

“Zoals Van Dijk het besprak, leek het erop alsof hij dat niet erkende”, vervolgt de commentator. “Op een gegeven moment kwam de vraag wie zijn verantwoordelijkheid moest pakken. Van Dijk antwoordde met: alle elf de spelers. Als je de tactiek wil bewaken, moeten zeker niet alle elf de spelers zich ermee gaan bemoeien. Je hebt in principe maar twee mensen nodig die het gaan aansturen: één iemand centraal achterin en één iemand op het middenveld. Zo pak je het aan.”

Leo Driessen vond het eveneens ‘een heel raar verhaal’. “Ik geloofde het niet. Als dit waar is, dan ga je met de verkeerde instelling het veld in.” Anco Jansen concludeert: “Dit was één en al een tactisch probleem, want ze hadden geen flauw idee wat ze moesten doen zonder bal. Geen flauw idee!”

Zorgwekkend?

  • Ja
  • Nee
5207+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie