Aké richt pijlen op ‘treble’: ‘Pas dan is het seizoen echt compleet’

Foto: Aké richt pijlen op ‘treble’: ‘Pas dan is het seizoen echt compleet’

Nathan Aké is net op tijd hersteld om de slotfase van het uiterst succesvolle seizoen van Manchester City mee te maken. Zaterdag viel de van een blessure herstelde verdediger in de slotfase in tegen Manchester United om uiteindelijk als winnaar van de FA Cup van het veld te stappen. De Oranje-international hoopt nu ook de ‘treble’ te kunne pakken.

Prijzenpakker Aké

Hoewel Aké maar kort speelde liet de verdediger, geciteerd door het Algemeen Dagblad, weten heel blij te zijn met de prijs. “Zeker ben ik blij, dit voelt ook voor mij als een hoofdprijs. Ik heb veel gespeeld dit seizoen, dus ik heb zeker mijn bijdrage kunnen leveren. Dus natuurlijk ben ik blij. Ik ben alleen op het verkeerde moment geblesseerd geraakt.”

De verdediger moest daardoor onder andere de duels met Real Madrid aan zich voorbij laten gaan en ook de kampioenswedstrijd tegen Chelsea ging aan zijn neus voorbij. De linkspoot hoopt in de Champions League-finale tegen Internazionale een grotere rol te kunnen spelen. “Ik ben gewoon weer helemaal fit. Ik voel me ook goed. Of ik komend weekeinde ga spelen in de Champions League-finale, weet ik nog niet, maar ik ben er klaar voor.”

City pakte al de landstitel en de FA Cup, maar volgens Aké voelt het seizoen pas echt compleet als de ‘treble’ wordt gewonnen. “Zo zie ik dat ook heel erg. Winst volgende week zou het seizoen echt compleet maken.” De verdediger moet zich na de Champions League-finale melden bij het Nederlands elftal, maar wanneer weet Aké nog niet. “De exacte dag moet ik nog doorkrijgen. Daar zullen we het nog wel over hebben.” Nederland speelt op 14 juni de halve finale van de Final Four van de Nations League tegen Kroatië, vier dagen na de Champions League-finale.

Denk jij dat Manchester City de Champions League wint?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie