Aké beleeft bijzondere week: ‘Gelukkig was ik er toen nog’

Foto: Aké beleeft bijzondere week: ‘Gelukkig was ik er toen nog’

Nathan Aké heeft een bijzondere week achter de rug. De Oranje-international werd afgelopen weekeinde papa van een dochter, maar moest zich maandag al weer melden in Zeist. Vervolgen stapte de Manchester City-verdediger een dag later in het vliegtuig richting Qatar. Aké beseft dat een bijzondere situatie is, maar is blij dat hij in ieder geval bij de geboorte van zijn dochter was.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Aké beseft echter dat het meemaken van een groot toernooi ook niet de normaalste zaak van de wereld is. “Zo’n toernooi is geweldig om mee te maken en dan is een WK nog groter dan een EK. Als je erbij betrokken bent, is dat een heel mooie ervaring ongeacht of je veel speelt of wat minder”, zo wordt de verdediger geciteerd door De Telegraaf.

Systeemwijziging Van Gaal

De verdediger van City vaart wel bij de systeemwijziging van Van Gaal en ontkent dat dan ook niet. “Met dit systeem heb je meer kansen. Maar er zijn meer goede verdedigers in ons team.” De linkspoot ziet niet direct een garantie op een basisplaats.” Ik moet gewoon mijn ding blijven doen. We hebben heel veel verdedigers maar op dit moment ben ik wel de enige linksbenige. Dat wil niet zeggen dat andere spelers daar niet ook kunnen spelen. Maar ik kan dan ook weer als normale linksback fungeren als het moet.”

Aké verwacht niet dat Nederland het gemakkelijk gaat krijgen tegen Senegal. “Ze hebben goede spelers. Aanvallend zijn ze heel krachtig, ook al is Mané er niet bij. Daarnaast hebben ze nog veel goede spelers. Het is heel jammer voor het toernooi dat een speler als Mané er niet bij is. Het gaat een groot gemis zijn. Maar voor onze benadering van de wedstrijd moet het geen verschil maken. We gaan met dezelfde instelling de wedstrijd in, ook al is hij er niet bij.”

Wint Nederland met 1-3 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Aké in de basis beginnen?

  • Ja, logische keuze
  • Nee, ik zie daar liever Blind
  • Nee, ik zie daar liever Malacia
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie