‘Ajax wil nieuw bestuurlijk model en heeft kandidaten in beeld’

Foto: ‘Ajax wil nieuw bestuurlijk model en heeft kandidaten in beeld’

Ajax wil een nieuwe constructie gaan hanteren, waarbij clubs uit Duitsland en Engeland als voorbeeld dienen. Het Parool schrijft dat er een constructie moet gaan komen met een sporting director, die de sportieve lijn van de club gaat bewaken. Daaronder moet een head of recruitment komen, die verantwoordelijk zal zijn voor de transfers, scouts moet aansturen en contacten met spelersagenten onderhoudt.

Hendriks en Ward moeten Ajax gaan leiden

Daarmee is Ajax van plan om de functie van technisch directeur in tweeën te splitsen. De functie van sporting director moet bekleed gaan worden door Maurits Hendriks, die de sportieve lijn moet gaan bewaken. Tevens moet Hendriks de jeugdopleiding zowel facilitair als inhoudelijk vooruit gaan helpen. Voor de positie van head of recruitment is Julian Ward in beeld.

Ward krijgt daarbij de verantwoordelijkheid over de transfers van de A-selectie en moet tevens de scouts aansturen en contacten met spelersagenten onderhouden. Die combinatie moet zorgen voor een herkenbare sportieve lijn bij het samenstellen van de spelersgroep. Afgelopen zomer was er de nodige kritiek op het aankoopbeleid van Ajax, waarbij er totaal andere type spelers werden gehaald voor de vertrokken spelers.

Onderhandelingen met Ward

Volgens het Algemeen Dagblad is Ajax al de onderhandelingen gestart met Ward. “Ajax en Ward zijn inmiddels aanbeland bij de contractonderhandelingen, verzekeren ingewijden. Aan de lange zoektocht naar een nieuwe voetbalbaas lijkt daarmee eindelijk een eind te komen bij Ajax. De clubleiding van Ajax voert ook nog gesprekken met het technisch duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar, maar duidelijk is dat Ward op poleposition ligt om de komende weken te worden aangesteld in de hoofdstad.”

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Is Ward een goede kandidaat voor Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie