‘Ajax weigerde in november al in te grijpen in technische staf’

Foto: ‘Ajax weigerde in november al in te grijpen in technische staf’

Ajax zette Alfred Schreuder en zijn assistent Matthias Kaltenbach na afloop van de wedstrijd tegen FC Volendam op straat. Toch wilden de Amsterdammers al veel eerder ingrijpen, omdat er grote onvrede heerste in de spelersgroep over de samenstelling van de technische staf.

In de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad laat voetbaljournalist Johan Inan weten dat Ajax eigenlijk van plan was om na de wedstrijd tegen Volendam extra assistenten toe te voegen aan de technische staf. “‘Het plan was eigenlijk om Meulensteen en Heitinga na de wedstrijd tegen Volendam aan de staf toe te voegen, maar Meulensteen had zijn jawoord al gegeven aan de Australische bond. Kaltenbach zou dan sowieso sneuvelen.” Door het resultaat tegen Volendam veranderden de plannen stelde Inan. “Schreuder werd, samen met zijn assistent, op straat gezet en na overleg werd besloten dat Heitinga het voorlopig moest gaan doen.”

Volgens Inan wilde Ajax na de evaluatie na de eerste seizoenshelft al ingrijpen, maar het plan om een extra assistent aan te trekken is toen niet direct uitgevoerd. “Het technisch hart zit elke maandag en vaak vrijdag bijeen. Schreuder heeft er toen ook op aangedrongen om dit (sessie met mental coach Joost Leenders, red.) te gaan bespreken. Toen hebben ze gezegd het plan om een extra assistent aan te stellen ook echt uit te gaan voeren.”

Meerdere kandidaten

Er zijn meerdere ervaren trainers benadert voor de rol van assistent stelt Inan. “Er zijn gesprekken gevoerd met René Meulensteen, Jaap Stam en Johan van ‘t Schip. De naam van Ruud Brood kwam ook voorbij.” Na de wedstrijd tegen Volendam veranderde de situatie ineens en werd Heitinga aangesteld als eindverantwoordelijke.

Inan is onder de indruk van hoe Heitinga dat heeft aangepakt. “Heitinga heeft zelf in overleg met de directie aangegeven dat hij behoefte had aan een ervaren trainer. Dat vind ik wel knap van Heitinga. Hij kent alle jonkies heel goed, maar omgaan met vedettes is nieuw voor hem. Die valkuil wilde hij op deze manier tackelen. Hiervoor kwam hij met Dwight Lodeweges op de proppen, die natuurlijk bij Oranje met een aantal ervaren jongens van Ajax heeft gewerkt.”

Is Lodeweges een goede assistent voor Heitinga?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
285+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie