“Ajax was zo’n beetje het hoogst haalbare”

Foto: “Ajax was zo’n beetje het hoogst haalbare”

Tijjani Babangida maakte in de zomer van 1996 de overstap van Roda JC naar Ajax. Hoewel hij bij de Amsterdammers geen Europese hoofdprijs wist te bemachtigen, vertelt hij in gesprek met Ajax Life dat hij het goed naar zijn zin had.

De aanvaller kwam als vervanger van Finidi George binnen die dat jaar vertrok naar Real Betis. Het was voor Babangida geen eenvoudige periode, want met de prestaties van George had de Nigeriaan grote schoenen om te vullen. Desondanks lukte het hem om een basisplaats te bemachtigen en voor de prijzen mee te spelen. Het leverde hem een landskampioenschap en KNVB Beker op.

“Ik was zo blij om in dat Ajax-shirt te kunnen spelen”, zo vertelt Babangida, die vooral was gefocust op de Europese wedstrijden. “Voor mij was dat meer dan een vervulde droom. Ajax was zo’n beetje het hoogst haalbare. Ik was abnormaal gemotiveerd, wilde de Champions League winnen, meer nog dan kampioen worden. Jammer dat het team niet in vorm kwam.”

Waar Ajax in het seizoen 1994/1995 de Champions League bemachtigde, ging het een jaar later in de finale na strafschoppen ten onder tegen Juventus. In het eerste jaar van Babangida kwam Ajax niet verder dan de halve finale van het miljoenenbal, waarbij het opnieuw kwam te spelen tegen Juventus. Het team van Louis van Gaal ging in twee duels ruim onderuit tegen de Italianen.

Periode na Ajax

Na twee goede seizoenen kreeg Babangida te maken met stevige concurrentie, waardoor hij op de reservebank terechtkwam. Het lukte hem vervolgens niet meer om een hoog niveau vast te houden. In 2000 vertrok hij uit de Johan Cruijff Arena om verder te gaan bij het Turkse Genclerbirligi SK. Daarna speelde Babangida nog voor Vitesse, Al-Ittihad en Changchun Yatai.

Wint Ajax dit seizoen de Champions League? Grijp 15 keer je inleg bij bet365!


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Is Babangida geslaagd bij Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie