‘Ajax-transfer lonkt voor Noppert’

Foto: ‘Ajax-transfer lonkt voor Noppert’

Andries Noppert werd in Qatar gebombardeerd door bondscoach Louis van Gaal tot eerste doelman van Oranje. De doelman van SC Heerenveen liet in zijn eerste twee duels een goede indruk achter. De keeper wordt dan ook al nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer. Daarbij zou Ajax als een goede bestemming worden gezien, een club die volgens oud-doelman Henk Timmer ook bij Noppert past.

Tegenover Omrop Fryslân zegt de voormalig AZ-doelman onder de indruk te zijn van Noppert. “Hij doet het zeer verrassend goed en dat zeg ik met respect. Hij is een goede keeper en hij heeft ook een goede uitstraling. Daarnaast is hij lang en goed met zijn voeten. Hij is gewoon goed in ballen stoppen.”

Timmer plaatst Noppert nog niet direct op het niveau van wereldkeepers als Manuel Neuer en Thibaut Courtois. “Zij spelen al jarenlang op topniveau en laten zich nooit gek maken. Een fout maken is bij Real Madrid anders dan bij SC Heerenveen.”

Transfer Noppert

Wel acht de oud-doelman dat het verstandig is voor Noppert om een transfer te gaan maken. “Het is belangrijk om op hoog niveau te blijven keepen.” Daarbij lijkt een overstap naar een topclub in Nederland de beste keuze volgens Timmer. “De druk ligt hoger bij clubs als Feyenoord, Ajax en PSV. Hij moet nu eerst die stap maken en daarna verder kijken.” Timmer verwacht dan ook dat er veel interesse komt voor Noppert. “Heerenveen gaat wel wat belletjes ontvangen.”

Zou Noppert een aanwinst voor Ajax zijn?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
4988+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie