‘Ajax strooit extra zout in wonden PSV’

Foto: ‘Ajax strooit extra zout in wonden PSV’

Ajax wist gisteren doodeenvoudig te winnen van Rangers FC, met 1-3. En daarmee ‘strooit het extra zout in de wonden van PSV’, die door de Schotten in de play-offs richting de Champions League werden uitgeschakeld.

Daarmee ‘werden de Eindhovenaren beroofd van 45 miljoen euro aan inkomsten’, schrijft journalist Mike Verweij van De Telegraaf. “Ruud van Nistelrooy zal bij het bekijken van Rangers-Ajax dezelfde pijn hebben gevoeld als ruim twee maanden geleden. Voor de PSV-trainer was het treffen van de Amsterdammers verplichte kost, omdat zondag in de Johan Cruijff ArenA de Eredivisie-topper tussen PSV en Ajax op het programma staat. Ook niet prettig voor de trainer van PSV was het dat Rangers voor de ploeg van Schreuder het ideale voorproefje was voor het aankomende hoofdgerecht.”

Vertrouwen, maar ook zorgen

Johan Inan van het Algemeen Dagblad zag ook dat Rangers de ideale partij was om vertrouwen tegen te tanken, maar denkt dat nu niet gelijk alle zorgen zijn verdwenen. “Ook tegen Rangers kon Ajax de zwakke omschakeling, rechterflank en luchtmacht lang niet altijd camoufleren. En dat Ajax na rust vooral tot de tegenaanval werd gedwongen, zal Schreuder ook zorgen moeten baren.”

Johan Graat schrijft in de Trouw: “Hoe is het toch mogelijk geweest dat PSV zich de toegang tot de Champions League heeft laten versperren door dit Rangers? De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was slap in de duels, in balbezit slordiger dan menig amateurteam en gaf op het middenveld zeeën van ruimte weg.”

Zou PSV nu wél van Rangers winnen, als ze elkaar weer zouden treffen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik betwijfel het
668+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie