“Ajax spreekt Nagelsmann wel aan”

Foto: “Ajax spreekt Nagelsmann wel aan”

Duitse media weten het zeker: Julian Nagelsmann is ontslagen bij Bayern München. Youri Mulder vraagt zich af of de 35-jarige trainer een geschikte kandidaat is voor Ajax.

Bayern-trainer staat op straat

Op papier lijkt Nagelsmann onhaalbaar, maar Mulder denkt dat de Ajax-leiding niet bij voorbaat kansloos is. In de studio van Ziggo Sport stelt de voetbalanalist: “Nagelsmann is wel een vreemde vogel. Ik denk dat Ajax, het voetbal en de historie van de club hem wel aanspreken.”

Mulder geeft wel meteen toe dat de kans klein is dat Ajax en Nagelsmann elkaar vinden aan de onderhandelingstafel. “Het is een beetje een romantische gedachte. Die jongen verdient daar vijftien à twintig miljoen euro per jaar. Hij gaat waarschijnlijk bij een grotere club dan Ajax aan de slag.”

Chaos in München

Volgens Mulder was er ‘veel irritatie’ bij Bayern. “Maar ik vond die wedstrijden tegen Paris Saint-Germain in de Champions League geweldig, ze speelden ongelooflijk goed. Dan is het toch wel gek dat je dan de coach ontslaat. Het boterde gewoon niet. Ze vonden het een eigenwijs ventje eigenlijk, daar komt het op neer.”

Bayern München lijkt de opvolger al gevonden te hebben: Thomas Tuchel. Er zou zelfs al een akkoord liggen. “Dat Tuchel op de markt was, was een beetje het nadeel voor Nagelsmann. Daarom kon Bayern dit doen.”

Wint Bayern de Champions League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Ajax een poging wagen?

  • Ja
  • Nee
1415+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie