‘Ajax-selectie uit grote onvrede’

Foto: ‘Ajax-selectie uit grote onvrede’

De Ajax-selectie stoort zich aan de situatie rond Milos Malenovic. De zaakwaarnemer van trainer Alfred Schreuder en Dusan Tadic zou veel invloed uitoefenen in Amsterdam.

“Ik hoor links en rechts nog weleens wat dingen, ook intern”, vertelde Sneijder vrijdagavond in Veronica Offside. “Spelers vinden het ook niet meer fijn. Ze hebben geen moeite met de trainer, maar de hele gang van zaken. Binnen Ajax heeft de zaakwaarnemer van Tadic gewoon heel veel macht. Dat was nooit bij Ajax. Bij Ajax was dat onmogelijk.”

Sneijder merkt aan Steven Bergwijn dat er inderdaad iets niet lekker zit. “Hij zit met iets. Na de 1-6 nederlaag wilde hij heel diep gaan, maar hij hield zich in. Ik ken Bergwijn een beetje en ik heb hem daarna gezien op het dek. Ik heb daar met hem gesproken. Het zit veel dieper dan alleen die 1-6 nederlaag.” Sneijder insinueerde zelfs dat er politieke spelletjes worden gespeeld bij het maken van de opstelling.

Ajax-gesprekken

Sneijder onthulde in het praatprogramma dat hij met Ajax heeft gesproken over de vacature na het vertrek van Marc Overmars. “Dat werd stopgezet en daarna heb ik niks meer vernomen. We hebben intern gesprekken gehad. Het doet er niet toe met wie. Het is ook niet aan de orde, want ik heb hele andere plannen. Ik hoop dat er iemand komt die het allemaal weer rechtzet.” 

Aanvankelijk wilde Sneijder er weinig over kwijt, maar vertelde hij uiteindelijk: “Ik heb een brief gestuurd met mijn ideeën. Ook over de mensen die ik erin mee kon nemen. Van de ene op de andere dag hoorde ik niks meer. Dan is het voor mij ook klaar en een gesloten boek. Edwin van der Sar was ook op de hoogte, maar hij was niet in de positie. Het was meer een ding richting de raad van commissarissen.” 

TIP: Wint Ajax met 4-0 van Excelsior? Win acht keer je inleg via Unibet!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
885+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie