‘Ajax overweegt keiharde Antony-counter’

Foto: ‘Ajax overweegt keiharde Antony-counter’

Ajax overweegt de relatie met Antony verder op scherp te zetten. De Amsterdammers weerhouden de Braziliaan niet alleen van een transfer naar Manchester United, maar dreigen ook maatregelen te treffen.

Naar verluidt heeft Ajax inmiddels drie megabiedingen van de hand gewezen: zestig, tachtig en negentig miljoen euro. De Amsterdamse club lijkt zeker honderd miljoen euro aan hem te willen verdienen, maar er gaan ook verhalen dat de clubleiding überhaupt niet wil meewerken. Ajax zou moeite hebben om een goede opvolger voor Antony te vinden en dreigt daarom ‘nee’ te zeggen.

De Volkskrant merkt dat Antony op dit moment niet langer de creatieve pingeldoos is: “Hij is boos, teleurgesteld en koppig, als scène in een scheidingsverhaal. Hij voert de druk op, om de eerste transfer in Nederland van tegen de honderd miljoen euro te verwezenlijken.”

Tegenreactie Ajax?

Het medium vervolgt: “Antony Matheus dos Santos, 22 jaar, meldt zich nog steeds op trainingscomplex de Toekomst. ‘Hallo, daar ben ik weer.’ Hij wil straf ontlopen. Trainen met de groep deed hij niet, afgelopen week. Tegen Sparta kon hij het mentaal niet opbrengen mee te voetballen. Stel dat hij geblesseerd raakt, dan gaat het feest niet door. Ajax kan hem eventueel een boete opleggen, voor werkweigering. Daarover wikt de club: 50 duizend euro per dag is het maximum.”

Tegelijkertijd is het einde van de transferperiode aanstaande. “Dan is Antony weg, of blijft hij nog minimaal een half jaar bij Ajax. (…) Antony zal boos zijn, als hij moet nablijven. Het publiek in de Johan Cruijff Arena zal hem uitfluiten als afvallige, maar niet te lang. De partijen zullen elkaar weer in de armen sluiten, al is de liefdesrelatie dan eerder een verstandshuwelijk. Immers: Ajax heeft hem nodig in de Champions League en Antony kan dan niet zonder Ajax om op het WK in Qatar te komen. Hij speelde negen interlands en is geen Neymar. Hij wil best het conflict opzoeken, maar vooral als het hem uitkomt.”

TIP: Eindigt Utrecht-Ajax in 1-2? Win 8,50 keer je inleg via Unibet!

Zou dat terecht zijn?

  • Ja
  • Nee
1084+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie