‘Ajax-nieuwkomer maakt zich onmogelijk’

Foto: ‘Ajax-nieuwkomer maakt zich onmogelijk’

De samenwerking tussen Ajax en Maurits Hendriks is mogelijk van korte duur. Sinds kort fungeert hij als Chief Sports Officer, maar Mike Verweij weet dat de weerstand in rap tempo toeneemt.

Hendriks is aangesteld om algemeen directeur Edwin van der Sar te ontlasten. Het is echter zeer de vraag of dat gaat lukken. “Het kantoorpersoneel is niet zo heel erg blij met hem”, zo stelt Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Hendriks heeft heel veel illustere voorgangers gehad die zich mateloos impopulair hebben gemaakt in de Johan Cruijff ArenA en op De Toekomst, maar hij probeert nu wel een wereldrecord te vestigen.”

Verweij voegt toe: “Hij is een enorm strebertje, maar laat ik me inhouden. We komen er later op terug.” Voorbeelden noemt de clubwatcher dan ook niet, maar feit is wel dat dit wéér voor onrust zorgt. Dat is vanzelfsprekend niet handig bij een topclub waar de sportieve resultaten al geruime tijd ondermaats zijn.

Positie Schreuder

De Ajax-aanhang is wel klaar met trainer Alfred Schreuder, die al sinds eind oktober geen nieuwe competitiezege meer behaalde. Toch stelt Valentijn Driessen: “Met tien man tegen FC Twente gaf iedereen honderd procent of meer. Wat dat betreft kun je niet zeggen dat de chemie is uitgewerkt. Die geluiden hebben mij ook nog niet echt bereikt.”

Verweij onderstreept dat. “Het is inderdaad niet zo dat de spelers de wedstrijd tegen FC Twente hebben laten lopen. Dat had wel makkelijk gekund met tien man, maar volgens mij deden ze nog wel alles voor de trainer.”

Wint Ajax bij Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet de Ajax-organisatie op de schop?

  • Ja
  • Nee
1737+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie