‘Ajax neemt beslissing over Schreuder-ontslag’

Foto: ‘Ajax neemt beslissing over Schreuder-ontslag’

Ajax-trainer Alfred Schreuder hoeft nog niet te vrezen voor zijn ontslag bij Ajax. Dat is de uitkomst van het crisisoverleg dat maandag heeft plaatsgevonden meldt De Telegraaf. De ochtendkrant meldt wel dat de oefenmeester mogelijk een extra assistent aan zijn zijde gaat krijgen.

Ajax pakte zondag weliswaar nog een punt tegen Feyenoord, maar het betekende eveneens de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning in de Eredivisie. Daarbovenop kwam ook nog het nieuws naar buiten dat een deel van de Ajax-selectie afgelopen donderdag had aangegeven bij mental coach Joost Leenders dat men het vertrouwen heeft verloren in de technische staf. Op verzoek van de spelersraad, bestaande uit Dusan Tadic, Steven Berghuis, Edson Álvarez, Davy Klaassen en Jurriën Timber, was het gesprek aangevraagd.

Maandag besloot de clubleiding van Ajax tot een crisisoverleg over de positie van Schreuder, die voorlopig aan mag blijven. Daarbij erkent de Ajax-leiding dat niet alle beloftes richting Schreuder zijn nagekomen en heeft men geconstateerd dat er nog veerkracht in het team zit. Bovendien rekent men erop dat er in de komende reeks met FC Volendam (thuis), Excelsior (uit), SC Cambuur (uit) en RKC Waalwijk (thuis) twaalf punten worden gepakt, aldus De Telegraaf.

Assistent voor Schreuder

De ochtendkrant schrijft wel dat er mogelijk een extra assistent bijkomt voor Schreuder ‘om de boel op te schudden’. Onduidelijk is nog wie die assistent moet worden, maar in de wandelgangen wordt de naam van Winston Bogarde genoemd. Volgens het Algemeen Dagblad zouden de Ajax-spelers Bogarde graag zien terugkeren. De spelersgroep is namelijk niet alleen ontevreden over Schreuder, maar ook over diens assistenten.

Eindigt Ajax tegen FC Volendam in 5-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is het logisch dat Schreuder mag blijven zitten?

  • Ja, een goede beslissing
  • Nee, hij moet ontslagen worden
1262+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie