“Ajax moet weer het Real Madrid van Nederland worden”

Foto: “Ajax moet weer het Real Madrid van Nederland worden”

Michael van Praag wil dat Ajax terugkeert als ‘het Real Madrid van Nederland’. De voorzitter van de raad van commissarissen wil de positiviteit herstellen na de chaos van het afgelopen jaar.

Van Praag wil Ajax weer laten stralen

Van Praag werd vrijdag tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering officieel benoemd tot rvc-voorzitter. “Ik bedank alle aandeelhouders voor het vertrouwen dat in mij in gesteld”, zo opende de voormalig bestuursvoorzitter van de club. “In mijn garage hangt mijn allereerste interview als voorzitter van Ajax. In 1989 is dat verschenen. De kop boven dat artikel luidt: Ajax moet het Real Madrid van Nederland worden.”

“Ik vond en vind Real Madrid namelijk een instituut. Daar wil je bij horen, daar ben je trots op”, aldus Van Praag. “Het is een koninklijke club en dat heeft zich onder meer vertaald in het gedrag op en buiten het veld, het voetbal en de fatsoenlijke manier waarop je met elkaar omgaat. Voorbeeldgedrag dus. Discretie onderling. Die uitspraak herhaal ik hier graag opnieuw: Ajax moet weer het Real Madrid van Nederland worden.”

Eigen rol

“Ja, weer, want we hebben in de laatste jaren helaas wat steken laten vallen”, aldus Van Praag. Hoe hij zijn eigen rol ziet? “Toezichthouden, maar ook faciliteren en adviseren. Ik ben weliswaar 76 jaar, maar u mag en moet van mij een actieve en progressieve houding verwachten. Dat komt goed uit, want ik ben namelijk actief, progressief en oplossingsgericht. Al zolang ik bestuurder ben. Ajax heeft het zwaar, maar is voorzichtig op de weg terug.”

Verstandige teksten?

  • Ja
  • Nee
296+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie