‘Ajax moet in Frankrijk excellerende Nederlander kopen’

Foto: ‘Ajax moet in Frankrijk excellerende Nederlander kopen’

Het is bij Ajax nog altijd kommer en kwel. Het spel houdt niet over, met name de opbouw van achteruit is een zorgenkindje. Edson Álvarez op ‘zes’ hielp ook niet, zo zagen we tegen Union Berlin (0-0).

Journalist Henk Spaan denkt dan ook dat Ajax er zeer goed aan zou doen om komende zomer een poging te wagen bij Branco van den Boomen, die uitblinkt bij Toulouse in de Franse Ligue 1. Als jeugdspeler was Van den Boomen al actief in Amsterdam, al is hij van origine PSV-fan. Van den Boomen zou er ook gelijk voor kunnen zorgen dat directe vrije trappen weer eens gevaar kunnen stichten. De middenvelder wil zijn aflopende contract bij Toulouse vermoedelijk niet gaan verlengen in de hoop op een stap hogerop.

Standaardsituaties ongevaarlijk

“Waarom Tadic nog steeds corners en vrije schoppen neemt, weet alleen Tadic”, stelt Spaan in Het Parool. “Er kwam een vrije trap nabij de zestien. Achter de bal stonden Taylor, Tadic en Bergwijn. Taylor gaf een tikkie opzij, Tadic legde de bal stil en Bergwijn schoot hoog over. Waarom moesten en zouden Taylor en Tadic hun rol spelen bij die vrije trap?”

Vanuit de Arena schreef Spaan al: “Dit was mijn laatste Europese avond in de Arena, wist ik. Voor Ajax zou het zo te zien ook de laatste zijn dit seizoen, ondanks uitblinkersrollen van Rulli en Bassey. De laatste speelde Taylor hard aan op diens harde voeten. Taylor nooit hard aanspelen, wilde ik roepen.”

Kian Fitz-Jim

De journalist doet tot slot een pleidooi voor meer speelminuten voor jeugdexponent Kian Fitz-Jim. “Terwijl overal bij Europese topclubs teenagers in het eerste elftal spelen, mag bij Ajax de enige middenvelder die een slimme pass kan geven, toekijken naar de onmacht van zijn collega’s.”

Ajax moet Van den Boomen halen

  • Eens
  • Oneens
1803+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie