‘Ajax-kleedkamer zet Schreuder buitenspel’

Foto: ‘Ajax-kleedkamer zet Schreuder buitenspel’

Ajax sloot zaterdagavond tegen FC Emmen een rampzalige week af met een 3-3 gelijkspel. Door het puntverlies tegen Emmen, de nederlaag tegen PSV en het gelijkspel tegen Vitesse zijn de Amsterdammers in een week tijd de koppositie kwijtgeraakt aan Feyenoord. Kenneth Perez en Arnold Bruggink zijn dan ook zeer kritisch op het optreden van de Ajax-spelers en vrezen voor de positie van Alfred Schreuder.

Bij het ESPN-programma Dit was het Weekend noemde Perez het optreden van Ajax tegen Emmen afgrijselijk. “Het was traag, er was ongeorganiseerd verdedigend spel. Elke tegenstander heeft een kans tegen Ajax op dit moment. Er wordt niet als team geopereerd.”

De Deen schrok van een aantal invallers die Schreuder binnen de lijnen bracht. “Waar ik het meeste van schrok: de spelers die erin kwamen hebben het ook niet laten zien. Het was allemaal halfbakken en er werd superveel ruimte weggegeven. Blind kwam erin en dat leek gewoon op werkweigering. Als er meer wordt gevraagd staat Álvarez er niet, Klaassen doet aan alibi-verdedigen, Timber is de laatste weken echt dramatisch.”

Bruggink constateerde dat er een probleem speelt bij Ajax. “Het lijkt er verdomd veel op dat de trainer de kleedkamer kwijt is. De vraag is, hoe ga je dit rechtzetten? Schreuder gaat een verhaal vertellen, maar gaan de spelers hem steunen?”

Ajax moet voorbeeld aan Arsenal nemen

Daarbij neemt Bruggink Arsenal als voorbeeld waar Pierre-Emerick Aubameyang een jaar geleden voor de nodige problemen zorgde. Manager Mikel Arteta greep samen met de clubleiding in ontbond het contract van de aanvaller, die vervolgens transfervrij de overstap maakte naar FC Barcelona. Volgens de voetbalanalist kan ook Ajax dat voorbeeld volgen. “Aubameyang hield zich niet aan de regels van Arteta, die zijn topscorer wegwerkte. De club steunde hem, Aubameyang vertrok en daarna ging het draaien. Dan zie je een kentering. Je zou van twee of drie spelers afscheid kunnen nemen bij Ajax.”

Perez vraagt zich echter af wie de knopen daarvoor moet gaan doorhakken bij Ajax. “Wie moet Schreuder steunen, wie heeft de macht? Als Huntelaar en Hamstra zeggen dat ze Schreuder steunen, betekent dat niets. Zij hebben niet de power. Als je een sterke persoonlijkheid hebt, pak je de macht. Op dit moment gaat niemand je tegenspreken bij Ajax. Maar kan Schreuder dat?”

Als er niets veranderd bij Ajax is het einde zoekt denkt Perez. “Ajax heeft 105 miljoen euro uitgegeven en ze verspelen punten tegen Vitesse en FC Emmen. Ze houden open huis bij het aanvallen. Dat heeft niets te maken met wie de baas is, maar dat is afspraken maken en afspraken nakomen. Als afspraken niet nagekomen worden, grijp je als trainer in. Dit kun je niet zo door laten gaan.”

Wint Nederland met 0-2 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Ajax nog kampioen wordt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, Feyenoord wordt kampioen
  • Nee, PSV wordt kampioen
1109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
98+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
50+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
32+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
15+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
289+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
114+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
34+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
169+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
70+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
96+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
493+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
208+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
304+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
983+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
173+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8630+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1988+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3322+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
650+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
992+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie