‘Ajax-kleedkamer zet Schreuder buitenspel’

Foto: ‘Ajax-kleedkamer zet Schreuder buitenspel’

Ajax speelde zaterdag gelijk tegen FC Twente, maar volgen Andy van der Meijde en Wesley Sneijder kwamen de Amsterdammers daar nog goed mee weg. Volgens Van der Meijde worden de opbouwende kwaliteiten van Daley Blind nodig gemist, terwijl Sneijder denkt dat Alfred Schreuder de controle over de Ajax-kleedkamer kwijt is.

Aan tafel bij het praatprogramma Veronica Offside zegt Van der Meijde dat het vertrek van Blind een groot gemis is voor Ajax. “Er is geen opbouw. Van achteruit komt er niks naar voren. Dan heb je ook nog een middenveld waarop Klaassen vaak diep gaat. Je hebt een speler nodig die creatief is. Ik vind het jammer dat Blind weg is. Dat heb ik ook tegen hem gezegd.”

Ajax weggespeeld

Van der Meijde noemt het zorgwekkend hoe Ajax tegen Twente voor de dag kwam. “Tegen FC Twente werden ze helemaal weggespeeld. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Het is niet vaak gebeurd bij Ajax dat ze thuis worden weggespeeld en binnen 25 minuten met 0-3 achter hadden moeten staan.”

Ook Wesley Sneijder vond dat Ajax verdedigend gezien zeer kwetsbaar oogde, maar dat het ook inherent is aan de speelstijl van de Amsterdammers. “Dat is het gevaar van Ajax. Ze vallen met z’n allen aan en dan krijg je dit soort momenten. Je komt in zulk soort momenten, want je backs zijn weg. Dan kom je in een één-tegen-één situatie en als je er dan naast zit, moet je aan de handrem trekken”, waarmee de oud-international doelde op de rode kaart van Devyne Rensch.

Schreuder staat inmiddels onder grote druk door de mindere resultaten en lijkt niet ver van zijn ontslag verwijderd te zijn. Sneijder denkt dat de oefenmeester de Ajax-kleedkamer aan het verliezen is en dat een ontslag op de loer ligt. “Dat zie je aan alles. Hij raakt langzaam spelers kwijt. Sfeer is heel bepalend voor succes, maar bij Ajax is er geen plezier. Althans, dat stralen ze niet uit. Nu krijg je Feyenoord en dat is een cruciaal moment. Alles of niets en dat zal Schreuder ook beseffen.”

De Grolsch Veste

Eredivisie

22 januari 2023

14:30

Twente
FC Utrecht
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 22 januari 2023 14:26.

Heeft Ajax een fout gemaakt door Blind te laten gaan?

  • Ja, dat is een domme fout geweest
  • Nee, hij had zijn beste tijd wel gehad
5665+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie