‘Ajax in de problemen door zwakke leiding’

Foto: ‘Ajax in de problemen door zwakke leiding’

Het feit dat Ajax de afgelopen tijd is aangestuurd door ‘een zwakke leiding’ leverde alle problemen met Milos Malenovic, de zaakwaarnemer van onder meer Alfred Schreuder en Dusan Tadic, op. Dat stelt analist Kenneth Perez in Voetbalpraat op ESPN.

‘Malenovic profiteerde van wanorde Ajax’

Malenovic kreeg steeds meer invloed omdat men in de Johan Cruijff Arena vond dat diens extra kennis een toegevoegde waarde zou kunnen zijn. “Want Hamstra en Huntelaar hadden internationaal een te klein netwerk. Het heeft geleid tot een kansloze transferzomer”, zegt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International.

Perez sluit zich er bij aan. “Als je een zwakke leiding hebt, ruiken dit soort mensen dat er een gat is om in te springen. Dat soort dingen gebeuren alleen bij zwakke leiders”, doelt de Deen op met name Edwin van der Sar. “Dat zaakwaarnemers om het veld lopen… Dat kan alleen gebeuren als je de zaken niet op orde hebt.”

‘Op technisch vlak een puinhoop’

Eigenlijk is het al sinds het vertrek van Marc Overmars in 2022 kommer en kwel geweest. “De rode draad is, dat het sinds februari vorig jaar op technisch vlak een puinhoop is. Dat is het nog steeds. Het is opgelost door Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar bevoegdheid te geven, maar helemaal niet veel”, constateert Jansen. Julian Ward lijkt nu de oplosser te moeten gaan worden, de gesprekken met de Engelsman zijn gaande.

Eens met Perez en Jansen?

  • Ja
  • Nee
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie