‘Ajax had PSV-boegbeeld moeten kopen’

Foto: ‘Ajax had PSV-boegbeeld moeten kopen’

Ajax heeft afgelopen transferzomer flink wat centen uitgegeven, maar had beter een (heel) klein deel daarvan kunnen spenderen aan Luuk de Jong. Dat stelt Wim Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

“Luuk de Jong was een goede geweest voor Ajax. In deze column is hij afgelopen jaren vaak kritisch benaderd. Dan werd hij neergezet als een prima kopper, zeker voor Eredivisie-begrippen. Tegelijkertijd werd benadrukt dat hij nogal wat kwaliteiten ontbeerde om internationaal van een goede spits te spreken. Nu is het genieten geblazen”, jubelt Kieft over De Jong, die tegen Arsenal afgelopen donderdag inviel met een assist én een goal.

“De Jongs motoriek blijft houterig, hij is niet de snelste, beweegt niet als Mbappé, Benzema of Haaland, maar voetballend heeft hij zoveel bijgeleerd in zijn periode bij Sevilla en FC Barcelona. De Jong is echt een complete spits geworden. Eentje met ervaring, die op ieder niveau mee kan. Hij doet bijna alleen maar goede dingen en speelt met vertrouwen. Zijn plaats in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Qatar kan niet anders dan onbetwist zijn.”

PSV

Over PSV in zijn geheel is Kieft tot slot gematigd enthousiast. “Met de rentree van De Jong en Madueke heeft Van Nistelrooy voldoende opties in de aanval. Op het middenveld is de keuze ruim met Simons, Veerman, Til, Sangaré en Gutierrez. Alleen scoren de verdedigers te vaak een onvoldoende. Spelers als Teze, Obispo, Mwene, Max, Hoever, Mauro Junior, Ramalho en doelman Benitez laten voor het niveau waarop PSV wil acteren te vaak steken vallen. Begrijpelijk dat Van Nistelrooy met zijn team kiest voor een meer afwachtende houding. Die opvatting biedt het hele elftal van PSV iets meer zekerheid. Tegen Arsenal betaalde zich dat maximaal uit.”

Ajax had Luuk de Jong moeten halen

  • Eens
  • Oneens
792+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie