EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Ajax grijpt hard in: voortbestaan anders in gevaar’

Foto: ‘Ajax grijpt hard in: voortbestaan anders in gevaar’

Ajax grijpt momenteel financieel drastisch in. Indien het dat niet doet én de Amsterdammers komend seizoen geen Champions League-voetbal veiligstelt, dan zou zelfs het voortbestaan van de club in gevaar komen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax in grote financiële problemen

De tijd van het uitgeven is in Amsterdam voorbij. Waar het een aantal jaren geleden nog over tientallen miljoenen euro’s beschikte, hebben de laatste twee transferzomers de vereniging in grote problemen gebracht. Het gaf daarin 230 miljoen euro uit. Dat in combinatie met het missen van de Champions League, zorgt voor alarmfase één.

Vorig seizoen moest Ajax al miljoenen euro’s lenen om de salarissen te kunnen blijven betalen en de problemen zijn nog niet voorbij. Volgens De Telegraaf heeft technisch directeur Alex Kroes zelfs al de bijnaam Tom Cruise gekregen, verwijzend naar de film Mission Impossible.

Wensen Kroes in de wachtkamer

Kroes moet het voor elkaar zien te krijgen dat de spelerssalarissen met 20 miljoen euro worden teruggedrongen. Bovendien hebben de directie en raad van commissarissen afgesproken dat van elke binnengekomen 120 miljoen euro slechts 50 miljoen euro mag worden uitgegeven.

Het liefst wil Kroes zo snel mogelijk Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten verwelkomen, maar daarvoor moet eerst verkocht worden. Buiten Diant Ramaj, Branco van den Boomen en Sivert Mannsverk om mogen alle aankopen van Sven Mislintat vertrekken, maar zij willen voor hun kans gaan. Daarnaast is er weinig tot geen interesse. Daardoor overweegt Ajax om aanvoerder Steven Bergwijn te laten gaan.

Pakt Ajax binnen drie jaar weer de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
1073+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie