Ajax en Overmars werken mee aan onderzoek

Foto: Ajax en Overmars werken mee aan onderzoek

Marc Overmars werkt mee aan het onderzoek van het Instituut Sportrechtspraak (ISR). De woordvoerder van de voormalig Ajax-directeur heeft dit laten weten aan de NOS.

Overmars vertrok een jaar geleden bij Ajax. De oud-international maakte zich volgens het officiële statement schuldig aan grensoverschrijdend gedrag, maar de afgelopen tijd leek hij uit het vizier van de ISR te zijn geraakt. De tuchtinstantie laat echter weten dat de kwestie ‘nog altijd in volle gang’ is, zeker nu Ajax en de hoofdrolspeler in kwestie medewerking verlenen.

“Wat we hebben gezegd, is vertrouwelijk. Wij proberen onze volledige medewerking te verlenen aan dit onderzoek”, zo laat een woordvoerder weten aan de NOS. Kamp-Overmars wacht het tuchtonderzoek rustig af. Gedurende deze periode zal men geen uitspraken doen.

Ajax-afvaardiging

Een Ajax-woordvoerder laat weten: “Op ons initiatief heeft een Ajax-afvaardiging begin juni een bespreking gehad met het bestuur van het ISR. De aanleiding was de publicatie van de NOS waar wij ons niet in herkenden. Later in die maand hebben wij bij het ISR een gesprek gehad met de aanklager. In de tussentijd is ook schriftelijke communicatie geweest vanuit Ajax aan het ISR.”

De onderzoekscommissie van het ISR komt binnenkort weer bijeen om de balans op te maken. Uiteindelijk moet blijken of er voldoende aanleiding is om een tuchtzaak op te starten.

Wint Ajax met 0-3 bij Cambuur?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Zie je hem ooit nog een job in Nederland bekleden?

  • Ja
  • Nee
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie