‘Ajax-drietal staat voor zomertoptransfer’

Foto: ‘Ajax-drietal staat voor zomertoptransfer’

Voor Ajax breken er een aantal cruciale maanden aan. Zowel op sportief al technisch gebied staat de club voor een belangrijke fase. Ondanks een matig seizoen kunnen de Amsterdammers nog sportief succes boeken door het winnen van de landstitel en beker. Op technisch gebied staan er nog vraagtekens achter de positie van de technisch directeur, Ajax-trainer John Heitinga en het aan- en verkoopbeleid van de club voor aankomende zomer. Er zullen de komende maanden dan ook knopen doorgehakt moeten worden in Amsterdam.

Volgens Voetbal International-journalist en Ajax-clubwatcher Freek Janssen lijkt er achter de schermen een nieuwe technisch man klaar te worden gestoomd. In het weekblad schrijft Jansen dat de Engelsman Julian Ward een voorname kandidaat lijkt. Onduidelijk is er wat er dan zal gebeuren met Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra die nog altijd de functie als interim invullen als duo.

Contractverlenging Heitinga?

Mocht er spoedig een aanstelling gedaan worden in Amsterdam dan is er volgens Jansen een hoop werk aan de winkel, waaronder het dossier van hoofdtrainer. “Met John Heitinga tot het einde van het seizoen kocht de clubleiding de nodige tijd”, schrijft Jansen. “De 39-jarige trainer maakt bij de spelers, de staf, de directie en de achterban een goede indruk, maar predikte zelf steeds de weg der geleidelijkheid. Tot het einde van het seizoen heeft hij het stokje in handen, maar het is aan de nieuwe technische man om te bepalen wie daarna de hoofdtrainer is.”

Ook op de transfermarkt ligt er een uitdaging voor Ajax schrijft Jansen in Voetbal International. “Van alle nieuwe spelers van afgelopen zomer, die bij elkaar meer dan honderd miljoen euro hebben gekost, presteert geen versterking naar verwachting.” Volgens de clubwatcher mag het dan ook haast een wonder heten dat Ajax nog altijd kans maakt op de dubbel, al wordt dat ook toegeschreven aan de concurrentie, die ook zwak presteert.

Ajax-transfers

Jansen verwacht dat er opnieuw de nodige sterkhouders zullen vertrekken uit Amsterdam. “Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus na dit seizoen inzetten op een transfer. De Amsterdammers zullen ongetwijfeld weer tientallen miljoenen aan transferinkomsten binnen gaan hengelen, maar dit seizoen laat zien dat de sportieve erfenis te groot kan zijn.” Voor de nieuwe man wacht volgens de voetbaljournalist dan ook direct een belangrijke vuurproef om de selectie op peil te krijgen en te houden voor komend seizoen.

Scoort Kudus het eerste doelpunt tegen Heerenveen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Ward een goede kandidaat voor de positie van technisch directeur bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
821+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie