‘Ajax-delegatie op tribune: transfer van 20 miljoen lonkt’

Foto: ‘Ajax-delegatie op tribune: transfer van 20 miljoen lonkt’

Ajax wil de selectie komende zomer flink gaan versterken, één van de spelers die in beeld is geraakt, is Arda Güler. Het wonderkind van Fenerbahçe werd een tijdje terug al eens bekeken door Klaas-Jan Huntelaar, nu zou ook Robin Veldman gespot zijn op de tribune bij de Turkse grootmacht.

‘Nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen Ajax maakt werk van Arda Güler’

Veldman is nu nog assistent-trainer bij RSC Anderlecht, maar staat op het punt om Hoofd Jeugdopleiding bij Ajax – als opvolger van Saïd Ouaali – te worden. De kans is dus zeker aanwezig dat hij alvast namens de Amsterdammers naar Turkije is gevlogen om Güler in actie te zien.

Volgens Football Insider heeft een delegatie van Ajax enkele weken terug al eens in Dubai gesproken met vertegenwoordigers van Güler. Datzelfde zou overigens echter ook gelden voor medewerkers van Newcastle United en FC Barcelona. De achttienjarige aanvallende middenvelder beleeft een razendsnelle ontwikkeling en staat dit seizoen al op zes goals en vijf assists in 32 officiële optredens namens het eerste elftal.

Dure klant, lof van Özil

Volgens Turkse media voelt hij wel iets voor een stap naar Ajax. De voetballer zou namelijk beseffen dat hij bij Ajax de tijd zal krijgen om zichzelf te ontwikkelen en op speeltijd kan rekenen. Güler heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor Ajax wel een overtuigend bedrag op tafel moet leggen.

Arsenal, Liverpool en Bayern München zouden de situatie van Güler ook in de gaten houden. Hij ligt nog tot medio 2025 vast bij Fener en werd door voormalig ploeggenoot Mesüt Özil al ‘een potentiële wereldspeler’ genoemd. “Ik heb vijf jaar in de jeugdopleiding van FC Porto gewerkt en ik kan zeggen dat ik niet veel spelers heb gezien die de kwaliteit en het karakter van Arda Güler hebben.”

Moet Ajax Güler halen?

  • Ja, doen
  • Nee, niet doen
627+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie