‘Ajax-crisis ligt op de loer’

Foto: ‘Ajax-crisis ligt op de loer’

Ajax leed zaterdagavond voor de derde keer op rij puntenverlies. Na de 2-1 nederlaag tegen Liverpool in de Champions League en de 2-1 nederlaag tegen AZ in de Eredivisie, volgde nu een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Go Ahead Eagles. Komende dinsdag speelt Ajax voor de Champions League tegen Napoli en alleen een overwinning lijkt een crisis in Amsterdam af te kunnen wenden.

Ajax profiteerde met het gelijke spel tegen de Eagles niet van de onthutsende 3-0 nederlaag die PSV leed op bezoek bij SC Cambuur. Daarnaast bleef Feyenoord ook steken op een 1-1 gelijkspel bij NEC en bleek AZ met een 1-4 overwinning bij FC Groningen uiteindelijk spekkoper. Dat Ajax voor de derde keer op rij niet wist te winnen zorgt dan ook voor gefronste wenkbrauwen in Amsterdam.

Crisis bij Ajax

Sjoerd Mossou stelt in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad dat voor Ajax het duel tegen Napoli erg belangrijk is. “Naar het woord crisis kan je op allerlei manieren kijken, maar als je vier keer op rij niet wint en je bent Ajax…Dan is er wel een crisis met een kleine letter c als ze van Napoli niet winnen.” De voetbaljournalist vond dat Schreuder best harder had mogen zijn in zijn commentaar na de wedstrijd tegen de Eagles. “Ajax wil overwinteren in de Champions League. Als ze verliezen van Napoli is dat ver uit zicht. Ik vond Schreuder nog mild en voorzichtig over het spel tegen Go Ahead Eagles. De spelers waren er scherper over.”

TIP: Wint Ajax wel van Napoli? Pak 2.25x je inleg bij Unibet!

Haalt Ajax de volgende ronde van de Champions League?

  • Ja
  • Nee
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie