‘Ajax boort zichzelf veel plezier en miljoenen door de neus’

Foto: ‘Ajax boort zichzelf veel plezier en miljoenen door de neus’

Men zou er in Amsterdam goed aan doen als middenvelder annex valse spits Mohammed Kudus meer minuten gaat krijgen. Dat stelt assistent-bondscoach George Boateng van Ghana althans.

Boateng vindt Kudus ‘een ongelooflijk getalenteerde speler’. “Maar hij moet nog wel ervaring opdoen, meters maken. Wij geven hem meer speelminuten dan hij bij Ajax krijgt. Als Mohammed daar wat vaker mee zou mogen doen, hadden ze al veel meer plezier aan hem kunnen beleven. Hij begon fantastisch aan dit seizoen, maar heeft uiteindelijk niet genoeg basisplaatsen gekregen. Onterecht, in mijn ogen. Maar goed, ik ben niet zijn hoofdtrainer in Amsterdam. Wij vinden hem een weergaloze speler.”

Volgens Boateng is Kudus erg vrolijk in ‘kamp-Ghana’. “Hij oogt altijd happy, is serieus met zijn vak bezig, denkt overal over na. We hebben veel individuele gesprekken met Mo over zijn spel. Wat hij beter kan doen, bijvoorbeeld. Hij is daar echt mee bezig, dat zie je terug op het veld. Mo is iemand die op veel posities uit de voeten kan. Tegen Zuid-Korea speelde hij als rechtsbuiten, maar normaal gesproken speelt hij bij ons meer op het middenveld.”

Transfer

Boateng is er zeker van dat Kudus een fraaie transfer zal maken. “Of het nou in Engeland, Italië of Duitsland is. Hij is zo dynamisch, intelligent, veelzijdig en technisch vaardig. Kwaliteit, gewoon. En nog zo jong. Hij gaat een heel mooie toekomst tegemoet.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
1221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie