‘Ajax-beslissing over Schreuder gemaakt’

Foto: ‘Ajax-beslissing over Schreuder gemaakt’

Alfred Schreuders hoofd lag op het spreekwoordelijke hakblok bij Ajax. De trainer van de Amsterdammers maakte een wisselvallig en vooral bewogen eerste half jaar mee, maar mag volgens Voetbal International aanblijven als hoofdtrainer van de landskampioen.

Eerder schreven ook andere nationale media al dat de trainer van Ajax het seizoen ‘gewoon’ mag afmaken in Amsterdam. De oud-trainer van Hoffenheim en Club Brugge lag voor de buitenwereld flink onder vuur na een zeer matig einde van de ‘eerste seizoenshelft’. Bij Ajax denken ze daar nog steeds anders over, zo schrijft het weekblad.

Ajax

Het zou nooit een optie zijn geweest om Schreuder in zijn eerste half jaar al te ontslaan. De goede start van de Amsterdammers heeft daar ongetwijfeld aan meegeholpen, maar ook de exodus in de spelersgroep wordt in acht genomen. Ajax nam deze zomer afscheid van een groot aantal basisspelers en zadelde Schreuder met dat probleem op.

Dat Ajax nog voldoende perspectief heeft op het landskampioenschap en dat vooral PSV nog onder de Amsterdammers staat op de ranglijst, zou er voor zorgen dat Schreuder het vertrouwen sowieso al gewonnen had. De clubleiding beloofde dat er maximaal vier bassispelers zouden vertrekken in de zomer. Dat werden er vijf. Daarnaast vertrokken Nicolas Tagliafico en Perr Schuurs ook uit Amsterdam, waardoor de vaste kern van de ploeg nóg verder werd uitgedund.

Alfred Schreuder

Dat Schreuder voor de buitenwereld vaak de kop van jut is, heeft voor Ajax dus geen verandering gebracht in het vertrouwen in de hoofdtrainer. Schreuder krijgt van de clubleiding de tijd om de hectische transferzomer te verwerken. Ajax haalde veel geld binnen, maar gaf ook een recordbedrag van 105 miljoen euro uit.

Dat laatste lijkt vooral de bottelnek te zijn in de prestaties en het verwachtingspatroon rondom de club. Aankopen zoals Calvin Bassey waren peperduur (23 miljoen euro, red.) maar leveren in het eerste deel van het seizoen nog niet wat het prijskaartje doet vermoeden. Van Steven Bergwijn kan, ondanks een sterke start, ook hetzelfde gezegd worden.

Schreuder lijkt van Ajax de tijd te krijgen om daar óók in de tweede seizoenshelft progressie mee te boeken. Ajax haalde in de zomer tien nieuwe spelers binnen en met een nieuwe transferperiode (en geruchten) op komst, kunnen dat er alleen maar meer worden. Een nieuwe trainer aanstellen betekent ook dat Ajax wéér vanaf nul moet beginnen. Of de club daar beter van wordt op dit moment, lijkt volgens de clubleiding te beantwoorden met ‘nee’.

Schreuder verdient meer tijd bij AJax

  • Ja
  • Nee
1155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
12+
Sluw Real Madrid onttroont beter Man City na strafschoppen
23:17
155+
Van der Gijp velt vernietigend oordeel over Frenkie de Jong
22:50
31+
Bayern houdt hoop op prijs en haalt halve finale CL ten koste van Arsenal
22:23
71+
Feyenoord-revelatie voelde geen extra druk bij ‘leuke test’
21:56
96+
Scoutende Janssen verrast: ‘We kijken zelfs op dat niveau’
21:40
1138+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
21:19
176+
‘Ajax gaat op Spaanse toer: transferstrijd met Real Madrid’
20:54
91+
“Wij wonnen veel prijzen, maar dit Feyenoord is voetballend nóg beter”
20:29
211+
Tadic heeft slecht nieuws voor Ajax- en Twente-fans: “Dit zijn de beste”
20:03
23+
Dit zijn de opstellingen van de twee Champions League-krakers woensdagavond
19:39
103+
Hazard doet boekje open: “Vroeg aan ploeggenoten mij de bal niet te geven”
19:16
62+
Van Mosselveld nieuwe algemeen directeur van FC Groningen
19:00
388+
Joey Veerman naar Real Madrid | Stalen Snor #54
18:49
8344+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:30
3166+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
18:24
1067+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
706+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
17:32
575+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:18
338+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
17:15
214+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie