Ajax-aanwinst geprezen: ‘Bezwijkt niet onder kampioensdruk’

Foto: Ajax-aanwinst geprezen: ‘Bezwijkt niet onder kampioensdruk’

Ajax haalde met Benjamin Tahirovic zijn tweede zomeraanwinst binnen. De talentvolle middenvelder werd voor een maximaal bedrag van 8,5 miljoen euro opgehaald bij AS Roma. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Landgenoot Haris Medunjanin denkt dat Ajax uitstekende zaken gedaan heeft met het aantrekken van Tahirovic.

Ruggengraat van Bosnië

“Ajax is altijd veel aan de bal en dat is ook zijn grote kracht”, stelt Medunjanin in gesprek met De Telegraaf. “Hij is technisch enorm goed onderlegd, zoals de meeste Bosnische voetballers. Tahirovic is een van de spelers die in de toekomst de ruggengraat van het nationale team moeten gaan vormen.”

Medunjanin wijst erop dat het in Bosnië als een geweldige transfer wordt gezien. “Het stemt het volk trots dat er een Bosniër het shirt van Ajax gaat dragen. Daar wordt het gezien als een heel mooie stap.” Dat er bij Ajax straks veel druk op staat moet volgens Medunjanin, die afgelopen seizoen promoveerde met PEC Zwolle, geen probleem zijn. “Tahirovic heeft nog maar weinig wedstrijden op topniveau gespeeld. Ajax moet kampioen worden. De vraag is of hij met die druk om kan gaan. Ik denk van wel.”

Volgens de oud-speler van AZ is Tahirovic een totaal ander type speler dan Edson Álvarez, die veel meer voetbal kan toevoegen aan Ajax. “Je kunt hem misschien nog het beste vergelijken met Kenneth Taylor. Hij is een echte verbindingsspeler. Tahirovic is een mooie voetballer, die graag aan de bal komt en als middenvelder grote afstanden aflegt.”

Zie jij Tahirovic slagen bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
557+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie