Ajacied zat diep: “Het was vooral mentaal zwaar”

Foto: Ajacied zat diep: “Het was vooral mentaal zwaar”

Alles wijst erop dat het Ajax-keepersgilde ook komend seizoen weer gaat bestaan uit Remko Pasveer, Jay Gorter en Maarten Stekelenburg. Laatstgenoemde verlengde deze week, ondanks een seizoen dat geteisterd werd door blessureleed, voor een extra jaar in Amsterdam.

“Het was vooral mentaal zwaar. De ploeg draaide fantastisch en daar maak je dan geen deel van uit. Dat is heel vervelend, al was ik wel heel blij voor de andere jongens. De Champions League was toch het moeilijkste. Daar wil je bij zijn, zeker omdat ik in principe alles spelen”, vertelt de 39-jarige Stekelenburg op de clubwebsite.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Onder Alfred Schreuder wil de routinier zich opnieuw gaan bewijzen. “Ik ben heel blij dat ik nog een jaar door kan gaan. Uiteindelijk wil je dan ook spelen, daar ga ik voor. We zullen zien wat er gaat gebeuren. Ik probeer ook jonge jongens te helpen. Jay Gorter komt eraan en is fantastisch bezig. Ik zie voor hem een grote toekomst hier.”

De oud-goalie van AS Roma, Fulham, AS Monaco, Southampton en Everton hoopt komend voetbaljaar een kers op zin carrièretaart te kunnen plaatsen. “Ik wil fit blijven en prijzen winnen. Dat ga ik niet moeilijker maken dan het is. Ajax moet weer kampioen worden en dit jaar ook de beker winnen. Ook in de Champions League gaan we kijken. Hopelijk kan ik daar een grote rol in spelen.”

TIP: Wedden op Ajax? Sla komend seizoen je slag via Circus!

Goed dat Ajax met hem verlengd heeft?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie