Ajacied staat open voor terugkeer: ‘Moet wel van twee kanten komen’

Foto: Ajacied staat open voor terugkeer: ‘Moet wel van twee kanten komen’

Als het aan Fred Grim ligt, keert hij in de nabije toekomst terug bij Ajax. Momenteel is de oud-doelman clubloos, de Amsterdammers mogen altijd bellen. Dat bevestigt Grim in gesprek met Ajax Showtime.

“Op dit moment ben ik niet benaderd. Maar één telefoontje en het kan allemaal weer anders zijn”, weet Grim. “Ik ben in 1982 begonnen bij Ajax en heb veel verschillende generaties meegemaakt. Dat is ook een bepaalde opleiding, hè. Je hebt het altijd over Ajax-waardig, de normen en waarden. Daar ben ik natuurlijk wel met de jaren in meegenomen. Of dat nou bij Aad de Mos, Johan Cruijff of Louis van Gaal was. Dat heeft mij wel gevormd als mens. Dat wil ik ook altijd overbrengen op mijn groep, de spelers en de staf. Dat is voor mij dé manier om met elkaar doelen te bereiken en prestaties te leveren.”

Grim zou in ieder geval open staan voor Ajax. “Daar wil ik zeker geen geheim van maken. Ik wil gewoon heel graag aan de slag. Natuurlijk heb ik heel veel jaren Ajax achter mijn naam staan, als jeugdspeler, jeugdtrainer, trainer en assistent-trainer. Ajax is natuurlijk een club waar je een bepaalde binding mee hebt. Ik wil graag aan de slag, maar het moet altijd van twee kanten komen. Anders komt het er niet van.”

Technisch directeur

Hij sluit ook een andere functie dan het trainerschap niet bij voorbaat uit. “Beleid, visie, de uitvoering daarvan en het bewaken daarvan. Of het allemaal verloopt zoals we met elkaar hebben afgesproken. Maar ik ben nog te jong en heb nog veel te veel energie om in de Raad van Commissarissen te gaan zitten.” Een job als technisch directeur ligt meer voor de hand. Bij onder meer Almere City en RKC werkte Grim ook al als ‘verkapte td’, legt hij uit. “Ik heb toen spelers gehaald die ik zelf gescout heb, ik had zelf de contacten met de spelers en de zaakwaarnemers. Dat is dus gewoon het werk van een technisch directeur, dus ook daarin heb ik mijn ervaringen.”

Voor het assistent-trainerschap, dat nu ingevuld gaat worden door Dwight Lodeweges, zou Grim zich ook niet te groot hebben gevoeld. “Ik weet van mezelf wel dat ik me heel goed kan verplaatsen in een bepaalde rol. Ik ben assistent geweest bij Sparta, Ajax en het Nederlands elftal. Dus ook nu zou dat nog heel goed kunnen.”

Ajax moet Grim terughalen

  • Eens
  • Oneens
323+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie