Afl. 14 podcast Twee Viertje: ‘Van Gaal is bang’

Foto: Afl. 14 podcast Twee Viertje: ‘Van Gaal is bang’

Nederland schreeuwt om wat creativiteit in de opstelling van het Nederlands elftal, maar bondscoach Louis van Gaal wil daar niet aan. Tegen Qatar koos hij voor de ‘gebruikelijke’ invallers, terwijl iemand als Xavi Simons op de bank bleef zitten. Waarom bracht hij de jonge PSV’er niet? Aad de Mos denkt aan angst.

Van Gaal herhaalt constant dat hij niet te veel creatieve spelers in zijn elftal wil, maximaal drie, en De Mos reageert in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl: “Op dit moment hebben er maar één die creatief is, dat is Gakpo. Depay en Bergwijn hebben we helemaal nog niet gezien en Frenkie de Jong die loopt de ballen op te halen achter de verdediging. Dus zoveel creativiteit hebben we niet.”

“En het heeft ook te maken met het feit dat we bijna acht mensen achter de bal hebben”, vervolgt de oud-trainer van onder andere Ajax en PSV. “Dus daar kun je wel creatief zijn door met elkaar een bal te veroveren. Maar wij zien creativiteit altijd in aanvallend opzicht.”

Toch zou je kunnen stellen dat Van Gaal tegen Qatar een uitgelezen mogelijkheid kreeg om een Simons of een Jeremie Frimpong in het elftal te zetten, eventueel als wissels. Waarom deed hij dat dan niet? “Omdat hij toch bang is op de een of andere manier. Dat er nog een tegengoal komt of dat hij niet eerste in de poule gaat worden. En een beetje eigenwijsheid ten opzichte van de media en het volk. Precies het tegenovergestelde doen. Of hij heeft gezien dat Simons nog niet goed genoeg bezig is, terwijl hij tegen de pers zegt dat hij wel goed bezig is. Om de boel een beetje te sussen. De werkelijkheid zal wel ergens in het midden liggen!”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder!

Is Van Gaal bang?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie