Afl. 13 podcast Twee Viertje: ‘Noppert naar Ajax’

Foto: Afl. 13 podcast Twee Viertje: ‘Noppert naar Ajax’

In de dertiende aflevering van het tweede seizoen van de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl blikt Aad de Mos terug op Oranje-Senegal en vooruit naar zowel Oranje-Ecuador (inmiddels gespeeld) als Oranje-Qatar. Hij heeft een aantal tips voor bondscoach Louis van Gaal. Ook de verrassende doelman van het Nederlands elftal, Andries Noppert, komt aan bod. Volgens De Mos zou de goalie van sc Heerenveen best eens kunnen transfereren…

De oud-trainer van onder meer Ajax en PSV zegt over de sluitpost: “Of hij nu dertig miljoen euro waard is? Het is in ieder geval iemand die ze vanaf nu zullen volgen. Mocht hij een heel goed toernooi keepen en als hij tot het einde blijft presteren… dan zie ik hem wel verkassen naar Ajax bijvoorbeeld! Ajax zoekt een goede keeper, die nog niet boven de dertig jaar is. Noppert kan nog een jaartje of acht à negen mee. Dat zou me niet verbazen, dat hij bij een topclub terechtkomt. In Nederland of in het buitenland.”

Go Ahead Eagles

Maar… had Aad dat ook al gezien bij Heerenveen? “Nou, je ziet wel dat hij kwaliteiten heeft, bij Go Ahead heb je dat ook gezien. Maar ik had hem zeker niet gezien als potentiële eerste keeper bij het Nederlands elftal. Ik had sowieso al gedacht dat Cillessen mee zou gaan. Als Cillessen dan niet meeging had ik gedacht aan Bijlow. In de podcast hebben we dat ook zo geanalyseerd en de hele verdediging klopte, zoals wij dat gezegd hebben. Maar Noppert was wel een verrassing.”

Maar zoiets mogen we volgens onze huisanalist ook wel verwachten van de huidige Oranje-bondscoach: “Dat is typisch Louis van Gaal. Die altijd iets bijzonders heeft en de boel daar ook op de een of andere manier mee wakker schudt. En het elftal ook laat zien dat niemand zeker is van zijn positie!”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

WK Qaadtar en WK-spel

Heb jij onze nieuwste WK Qaadtar-video met Aad al gezien? Doe dat anders hieronder, des te meer als je wilt zien hoe De Mos het ervan afbrengt in de karaokebar!

Noppert naar Ajax?

  • Waarom niet?
  • Alsjeblieft niet!
322+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie