Afellay kraakt Oranje-opponent: “Dan moet hij zijn paspoort inleveren”

Foto: Afellay kraakt Oranje-opponent: “Dan moet hij zijn paspoort inleveren”

Ibrahim Afellay is van mening dat het Nederlands elftal een goede kans maakt om de finale van het EK te halen. Daarvoor moet Oranje woensdagavond wel zien te winnen van Engeland, maar volgens de voetbalanalist hoeft men daar niet bang voor te zijn. Engeland heeft Afellay absoluut nog niet kunnen overtuigen.

Afellay kraakt Oranje-opponent Engeland

Engeland had in de achtste finale van het EK tegen Slowakije alle geluk van de wereld met de omhaal van Jude Bellingham, die in de 95e minuut nog de gelijkmaker wist te scoren. Harry Kane maakte vervolgens nog de winnende in de verlenging. Tegen Zwitserland gaven strafschoppen de doorslag, waardoor Engeland in de halve finale staat.

Aan tafel bij Studio Fußball vertelt Afellay echter geen hoge pet op te hebben van de komende opponent van Oranje. “Bij Engeland denk je echt: waar zit ik naar te kijken? Ze weten van elkaar totaal niet wat ze gaan doen! Geen automatismen, de trainer weet het zelf ook niet. Hij wilde Bellingham eigenlijk wisselen, die op het veld dacht: wat gebeurt er nou? Als hij Bellingham wisselt, moet hij zijn paspoort inleveren.”

Finaleplaats lonkt voor Oranje

Afellay zag dat Engeland bij de achterstand tegen Zwitserland wel ineens ging voetballen. “Op het moment dat Engeland achterstaat, ze alle schroom van zich afgooien en alle risico’s gaan nemen, dan zie je wel dat ze creatief kunnen zijn.” Toch hoeft Oranje niet bang te zijn volgens de voetbalanalist. “Maar dit Nederlands elftal, met de passie waarmee ze in de tweede helft hebben gespeeld… Laten we wel wezen, op het moment dat je geen goede wedstrijd speelt en het Nederlands elftal speelt met die urgentie, met die strijdlust… Tegen dit Engeland zie ik Nederland wel echt de finale halen.”

Ook Boudewijn Zenden vindt dat Engeland een matige indruk maakt tot nu toe. “Southgate heeft geen duidelijke lijn in wat hij wil met het team. Er is heel veel kritiek in Engeland natuurlijk op het spel dat vertoond wordt. Waarschijnlijk ook terecht als je ziet wat voor spelers ze hebben.”

Gaat Oranje de finale halen?

  • Ja, dat lukt wel
  • Nee, dat gaat niet lukken
1771+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie