Advocaat zet vraagtekens bij ‘droomkandidaat’ FC Twente: “Hoe kan dat?”

Foto: Advocaat zet vraagtekens bij ‘droomkandidaat’ FC Twente: “Hoe kan dat?”

FC Twente is op zoek naar een opvolger voor de vertrekkende trainer Ron Jans. Daarbij wordt Peter Bosz veelal genoemd als de ideale kandidaat om Jans op te volgen bij de Tukkers. Dick Advocaat heeft echter zo zijn bedenkingen bij een mogelijke aanstelling van Bosz.

Volgens TC/Tubantia zou Bosz de gewenste droomkandidaat zijn voor Twente, maar aan tafel bij Veronica Offside vraagt Advocaat zich af of de oud-trainer van onder meer Ajax en Olympique Lyon wel een goede keuze is. “Iedereen zegt dat het een uitstekende trainer is met alles erop en eraan, maar hij wint niet. Hoe kan dat?”

De Kleine Generaal denkt wel te weten waarom het toch vaak misgaat bij Bosz. “Sommige trainers willen ten koste van alles winnen en spelen altijd vol op de aanval. Ik ook, maar als ik het gevoel heb dat het er niet in zit, pak ik toch wel graag een punt.”

Goede relatie met Berghuis

Toch vertelde Advocaat ook wel eens gewerkt te hebben met spelers die het niet altijd met zijn denkwijze eens waren en noemt daarbij Steven Berghuis als voorbeeld. “Die zei: vol gaan. Dat kon ik wel waarderen, maar daar hadden we vaak woorden over.” Desondanks verklapte Advocaat een goede band te hebben met de Ajax-middenvelder. “Ik heb van twee spelers een bericht gekregen voor mijn verjaardag. Van Berghuis en Mark Diemers. Dat zegt wel wat.”

Spelen FC Twente en SC Heerenveen gelijk?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Is Bosz de ideale kandidaat voor Twente?

  • Ja, dat lijkt me een uitstekende keuze
  • Nee, ik heb liever dat ze voor een andere trainer kiezen
586+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie