Advocaat hard onderuit met ADO, Heracles wint

Dick Advocaat heeft zijn eerste competitiewedstrijd als trainer van ADO Den Haag verloren. Op bezoek bij Almere City FC ging het mis na een rode kaart voor zijn elftal: 4-1.

ADO besloot de WK-break te benutten om Dirk Kuyt te ontslaan en Advocaat aan te stellen als diens opvolger. In zijn eerste competitiewedstrijd beleefde zijn nieuwe team een geweldige start. De 75-jarige oefenmeester zag Malik Sellouki de 0-1 voor zijn rekening nemen, maar dat bleek niet de ruststand. Jeredy Hilterman bracht de manschappen van Alex Pastoor langszij.

In de tweede helft ging het helemaal mis voor ADO. Doelman Hugo Wentges pareerde nog wel een strafschop van diezelfde Hilterman, maar had in de 65ste minuut geen kans op de penalty van Lance Duijvestijn. Deze tweede strafschop vloeide voort uit een handsbal van Daryl Werker op de lijn, waardoor het team van Advocaat ook nog met tien man kwam te staan. Hilterman en Álvaro Peña maakten er daarna ook 3 en 4-1 van.

Heracles wint bij Roda

In de Keuken Kampioen Divisie maakte promotiekandidaat Heracles Almelo zondagmiddag geen fout. Teun Bijleveld bezorgde Roda JC Kerkrade nog wel een voorsprong, maar de koploper wist de wedstrijd alsnog naar zich toe trekken. Samuel Armenteros, Emil Hansson en Nikolai Laursen maakten het verschil in Limburg: 1-3.

VVV wint Limburgs onderonsje

In Limburg werd gelijktijdig ook de wedstrijd tussen VVV-Venlo en MVV Maastricht gespeeld. De Maastrichtenaren zijn bezig aan een sterk seizoen, maar wisten dit duel niet te winnen: 2-1. Ruben van Bommel maakte de openingstreffer en raakte de paal, waardoor Robert Klaasen en Nick Venema een Venlose zege uit het vuur sleepten.