‘ADO Den Haag vindt bekende naam als nieuwe TD’

Foto: ‘ADO Den Haag vindt bekende naam als nieuwe TD’

ADO Den Haag verwacht binnen enkele dagen Joris Mathijsen aan te stellen als de nieuwe technisch directeur, zo stelt De Telegraaf. De presentatie vindt naar verwachting voor het begin van volgende week plaats.

Zoektocht van ADO Den Haag

De nummer 12 van de Keuken Kampioen Divisie zit alweer een tijdlang zonder technisch directeur. In de zomer van 2022 stelde het Daryl Janmaat nog aan voor deze functie, maar hij vertrok na enkele maanden alweer bij de club. Sindsdien werkte ADO Den Haag achter de schermen hard aan een opvolger.

Verschillende namen kwamen de afgelopen maanden voorbij, waaronder die van John de Jong en Henk van Stee. Beide mannen vielen echter af. Inmiddels zou Mathijsen de enige overgebleven kandidaat zijn. Beide partijen zijn naar verluidt erg ver in de onderhandelingen en richten zich momenteel op de laatste details.

Zware uitdaging Mathijsen

Mathijsen moet ervoor zorgen dat ADO Den Haag binnen enkele jaren terugkeert naar de Eredivisie. De oud-voetballer staat een lastige uitdaging te wachten, want de club heeft een zeer teleurstellend seizoen achter de rug. Ondanks het aantrekken van Dick Advocaat neemt het dit voetbaljaar niet deel aan de play-offs.

Het bestuur heeft er echter vertrouwen in dat Mathijsen de situatie kan omdraaien. In het verleden was hij als technisch directeur van Willem II nog mede verantwoordelijk voor het bereiken van de vijfde plaats. Toen Mathijsen begin 2022 weigerde om Fred Grim te ontslaan, besloot de club hem op non-actief te stellen.

Jong AZ Alkmaar
ADO Den Haag
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 mei 2023 19:55.

Moet Mathijsen de uitdaging aangaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie