AD oppert ‘Feyenoord-mannetje’ als opvolger Steijn

Foto: AD oppert ‘Feyenoord-mannetje’ als opvolger Steijn

Mikos Gouka vind dat de positie van Maurice Steijn bij Ajax onhoudbaar is geworden na de 4-3 nederlaag tegen FC Utrecht. De voetbaljournalist van het Algemeen Dagblad stelt echter wel dat het niet eenvoudig zal worden om een opvolger te vinden. Gouka is van mening dat Ajax naar ‘een langer traject’ moet kijken en oppert daarbij de naam van Albert Stuivenberg.

Mogelijke opvolgers Steijn

“Als ze van de week in Europa verliezen, liggen ze er in de Europa League uit. In de competitie staan ze 22 punten achter op PSV, dat zouden er na het weekend 25 kunnen zijn. Wat moet je dan nog bewerkstelligen?”, vraagt Gouka zich af in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad.

“Als je nu instapt, weet je ook dat, als het alleen maar tot het einde van het seizoen is, er niet zo veel te winnen valt. Dan moet je als Ajax een langer traject in gaan. Maar durft een club waar het zo slecht gaat tegen een trainer te zeggen: Jij bent voor de komende tweeënhalf of drie jaar onze man?“, waarmee Gouka een mogelijk dilemma aanstipt voor Ajax.

Onder andere de naam van Mitchell van der Gaag wordt genoemd als mogelijke opvolger, maar Gouka vraag zich af of de oefenmeester Manchester United wil inruilen voor de Amsterdammers. “Zou hij alles er voor op willen geven? In het verleden misschien wel, maar ik weet niet of dat nu zo makkelijk is.” Ook Michael Reiziger, die eerder trainer was van Jong Ajax, is wat betreft de voetbaljournalist geen kandidaat, ondanks zijn goede start bij Jong Oranje. “Ze zullen wel geweten hebben wat ze daaraan hadden, ik kan me niet voorstellen dat ze nu die ommezwaai maken.”

Stuivenberg naar Ajax?

Volgens Gouka zou Albert Stuivenberg wel een geschikte opvolger kunnen zijn, die volgens hem het ‘Ajax-spel’ wel zou kunnen terugbrengen. “Dan moet je een trainer hebben die weet hoe je de patronen voor aanvallend voetbal erin slijpt. Ik denk aan Albert Stuivenberg, al weet ik niet of hij het zou doen. Het is bovendien meer een Feyenoord-jongen dan Ajax-jongen. Hij zit bij Arsenal heel dicht naast Mikel Arteta. Hij is iemand die het voetbal er bij Ajax in zou kunnen brengen. Maar misschien zegt hij: ik zit goed bij Arsenal, verdien dit en dat en als het een beetje meezit veroveren we de Premier League. Waarom zou ik naar Ajax gaan? Ik ben van nature ook nog een Rotterdammer. Misschien speelt dat mee

Gouka wijst daarnaast ook nog op de connectie met Louis van Gaal. “Stuivenberg heeft ook bij Van Gaal gezeten, bij Manchester United. Ik weet niet of het van beide kanten honderd procent bevallen is, dus ik wil niet suggereren dat ze gebotst zijn, maar hij is daarna niet meer bij Van Gaal aangesloten. Maar Van Gaal weet wel wat voor vlees hij in de kuip heeft. Qua profiel zou dat volgens mij wel een goede zijn voor Ajax.

Zou Stuivenberg een goede kandidaat zijn om Steijn op te volgen?

  • Ja
  • Nee
508+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:55
68+
‘Ajax-opstelling op de schop voor restant tegen RKC’
08:40
53+
De Boer ziet nieuwe Litmanen bij Ajax: “Dit seizoen nog kennismaking, maar…”
08:25
11+
Dreun voor Wiegman: “Zes keer gescoord…”
08:10
62+
Sinterklaas bezoekt Vandaag Inside: Driessen en Woerts de klos
07:50
210+
Vink fileert ‘verschrikkelijk slechte’ NOS-commentator
07:33
36+
Matchwinner Oranje Leeuwinnen geniet: “Het is ongelooflijk”
07:17
144+
Jonker euforisch: “Naar voren, achteruit, naar voren, polonaise”
23:40
191+
‘Feyenoord verlengt binnenkort met onmisbare speler’
23:18
269+
‘Dit PSV is de mentale opvolger van het Ajax van Ten Hag’
23:05
0+
Oranje Leeuwinnen in extremis groepswinnaar ondanks monsterscore bij Schotland – Engeland
22:50
307+
Willy van de Kerkhof: ‘PSV is misschien wel te goed voor Nederland’
22:30
118+
‘De enige Ajacied die zich op dit moment positief onderscheidt is Brobbey’
22:08
127+
Matchfixing in poule Oranje Vrouwen? ‘We worden zwaar genaaid’
21:55
153+
Ajax-talent blijft hongerig: ‘Volgende doel is aanhaken bij het eerste elftal’
21:40
74+
Statistieken bewijzen: Santiago Giménez hoort bij beste afmakers ter wereld
21:30
1422+
‘Ajax-recorddeal uitgelachen in kleedkamer’
21:10
141+
Krabbendam over ‘Pusic-effect’: ‘Slot heeft het onder controle’
20:50
178+
Van der Gijp dol op PSV-er: ‘Dit wordt een hele grote speler’
20:30
21+
‘Hereniging tussen Messi en Suárez komt steeds dichterbij’
20:30
4610+
‘Berghuis vlucht bij Ajax met transfer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie