Benfica houdt PSG in toom, Chelsea, Dortmund en City halen uit

Paris Saint-Germain heeft voor het eerst dit Champions League-seizoen niet weten te winnen. De Franse sterrenformatie kwam niet voorbij Benfica. Verder rekende Chelsea eenvoudig af met AC Milan, terwijl de dagen van Julen Lopetegui bij Sevilla nu echt lijken geteld.

Benfica – Paris Saint-Germain

Beiden ploegen hadden de volle buit na twee wedstrijden. Benfica zou ook tegen PSG heel behoorlijk partij geven. In de 22e minuut gingen de bezoekers voor een goal, waarbij de drie offensieve vedettes zich lieten gelden. Lionel Messi zette de aanval op, Kylian Mbappé vond Neymar, die teruglegde op de inlopende Argentijn. Messi vond met een subtiele voetbeweging de verre hoek. Zo maakte hij op prachtige wijze zijn 127ste treffer in het miljardenbal.

Benfica rechtte echter de rug. Vlak voor rust bracht Enzo Fernández voor vanaf de linkerkant, de spits miste de bal maar via Danilo Pereira viel het leer knullig achter Gianluigi Donnarumma. In de tweede helft over en weer kansen, maar aan de uitslag veranderde niks meer.

Chelsea – AC Milan

De druk stond erop bij Chelsea, dat laatste stond met slechts één punt. De Londenaren zetten Milan meteen onder druk, de Italianen kwamen daar geen moment onderuit. Het was wachten op de 1-0, die viel na 24 minuten uit een corner via Wesley Fofana. Met Reece James blonk er nog een verdediger uit. Hij bereidde de 2-0 van Pierre-Emerick Aubameyang voor. Het slotakkoord was voor de Engelse wingback, die hard en hoog de korte hoek vond. The Blues staat er ineens een stuk beter voor in de groep.

Sevilla – Borussia Dortmund

Een opvallende situatie bij Sevilla: trainer Julen Lopetegui zou naar verluidt al gehoord hebben dat hij de club moet verlaten, maar zat vanavond nog altijd op de bank. De slechte vorm werd tegen Dortmund doorgetrokken. Al snel kwamen de Duitsers via Raphaël Guerreiro op voorsprong. Net voor rust werd de marge naar drie uitgebreid, via Jude Bellingham en Karim Adeyemi. Youssef En-Nesyri hoopte met de 1-3 vlak na rust zijn team op het spoor van een comeback te zetten. Na de 1-4 van Julian Brandt was het echter definitief beslist.