Red Bull-ploegen sluiten vroege CL-duels winnend af

Foto: Red Bull-ploegen sluiten vroege CL-duels winnend af

Beide Red Bull-formaties hebben bij de vroege Champions League-duels vanavond goede zaken gedaan. Salzburg won met minimaal verschil van Dinamo Zagreb, terwijl Leipzig zich ontdeed van Celtic.

RB Leipzig – Celtic

Al vroeg in het duel een stevige domper voor de gastheren. Doelman Péter Gulácsi moest er af met een op het oog stevige enkelblessure. Janis Blaswich, die de voorbije vier seizoenen speelde bij Heracles Almelo, maakte zo zijn Champions League-debuut. Hij kon zich al snel onderscheiden met een aantal reddingen in korte tijd. Even daarvoor zag Leipzig een goal afgekeurd worden. Christopher Nkunku trof doel met een zeer gevoelig wippertje, maar de Franse aanvaller stond daarbij een teenlengte buitenspel. In de 27e minuut omspeelde de Franse aanvaller Joe Hart en schoot raak, nu telde het doelpunt wel.

Celtic, dat probeerde vroeg druk te zetten, werd begin tweede helft beloond. Bij een uitbraak vond Kyogo Furuhashi zijn Portugese ploeggenoot Jota. Sein voor de Duitsers om het tempo op te voeren. Dominik Szoboszlai plaatste de bal in de verre hoek, maar spits André Silva stond hinderlijk buitenspel voor Hart. De Portugese spits zou met twee treffers revanche nemen. Vooral de tweede goal was om door een ringetje te halen. Met een verre pass werd rechtsback Mohamed Simakan vrijgespeeld, die vollerend een knappe assist gaf op Silva: 3-1.

Red Bull Salzburg – Dinamo Zagreb

In de groep met AC Milan en Chelsea stonden deze twee underdogs er met respectievelijk twee en drie punten niet slecht voor. Het duel was een stuk minder spectaculair dan die in Leipzig. De ploegen hielden elkaar lang in evenwicht, maar twintig minuten voor tijd werd alsnog een beslissing geforceerd. Dinamo-verdediger Sadegh Moharrami veroorzaakte een penalty, die door Noah Okafor benut werd. Het bleef bij 1-0, waardoor Salzburg in ieder geval tijdelijk de koppositie pakt. In de blessuretijd werd de 1-1 nog geannuleerd.

Kan Leipzig weer ver komen?

  • Ja
9+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie