Slot kritisch op Feyenoord: “Intensiteit niet eens in de buurt van vorig jaar”

Foto: Slot kritisch op Feyenoord: “Intensiteit niet eens in de buurt van vorig jaar”

Na het teleurstellende gelijkspel bij NEC (1-1), is Feyenoord gebrand op een goed resultaat donderdag bij FC Midtjylland. Trainer Arne Slot is niet ontevreden over de seizoenstart, maar vindt zijn ploeg nog lang niet zo ver als afgelopen jaargang.

“Of we hersteld zijn? Zeker. We hebben zondag gespeeld, dus er heeft genoeg rust tussen de wedstrijden gezeten”, aldus Slot op de vooruitblikkende persconferentie naar het Europa League-duel. “Onze goede resultaten boekten we vooral toen de weerstand wat lager was. We zijn goed aan het seizoen begonnen, maar eerlijkheidshalve speelden we wel tegen ploegen die waarschijnlijk in het rechterrijtje gaan eindigen.”

Slot is benieuwd hoe zijn ploeg voor de dag komt in Denemarken. “Ik ben nieuwsgierig naar het resultaat, maar ook vooral hoe we ons speltechnisch staande gaan houden. Het verschil in de uitvoering van ons spel zat hem steeds vooral in de weerstand. In De Kuip lukte het vaak wel, maar de weerstand in uitwedstrijden is simpelweg hoger. Zeker als je een Feyenoord-shirt draagt. De stadions in Nederland zijn twee keer per jaar uitverkocht, waarvan één keer als wij langskomen.”

Intenties

Vandaar dat de komende twee weken een beter beeld gaan geven waar we staan”, kijkt Slot vooruit naar de tweestrijd met Midtjylland en de Eredivisie-wedstrijden tegen FC Twente en AZ. “Je kan wat vinden over onze uitvoering, die wel eens te wensen over laat, maar nooit over onze intenties. Die zijn overal hetzelfde. Of we nu uit bij PSV spelen of thuis tegen Sturm Graz.”

De oefenmeester vindt zijn ploeg zeker nog niet van het niveau van vorig jaar “Het niveau van de intensiteit zit nog niet eens in de buurt. Dat heeft meerdere oorzaken. Sinds wanneer is de groep bij elkaar? Wat voor type spelers hebben we? Hebben ze ervaring met die manier van spelen? Ik kan in ieder geval niet zeggen dat we al hetzelfde kunnen brengen als toen.”

TIP: 2.20 als Feyenoord de drie punten meeneemt!

Gaat dit Feyenoord nog het niveau van vorig seizoen bereiken?

  • Ja
  • Nee
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie