Telegraaf wijst schuldigen Ajax-blamage aan: ‘Giftige cocktail’

Foto: Telegraaf wijst schuldigen Ajax-blamage aan: ‘Giftige cocktail’

In De Telegraaf wordt daags na de 1-6 oorwassing tegen SSC Napoli gesproken over ‘een giftige cocktail die borrelt’ bij Ajax. Niet alleen trainer Alfred Schreuders en de spelers, maar ook het technische duo Gerry Hamstra – Klaas Jan Huntelaar moet het stevig ontgelden.

Clubwatcher Mike Verweij opent: “De pijlen van de fans richten zich in de eerste plaats op Alfred Schreuder. En dat is ondanks het feit dat hij werd geconfronteerd met het vertrek van Noussair Mazraoui, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Ryan Gravenberch, Sébastien Haller en Antony logisch. Het lukt de trainer vooralsnog niet een hecht collectief te smeden, het elftal goed aan het voetballen te krijgen en zijn wisselbeleid is onnavolgbaar. Waarom Dusan Tadic en Daley Blind nooit worden gewisseld, is de vraag die iedereen bezighoudt. En dat hij Ajax ondanks een 1-3 achterstand bij rust zonder in te grijpen liet doorrijden naar het ravijn, was onbegrijpelijk.”

Binnen de spelersgroep zou er sprake zijn van ‘verbazing en irritatie’ richting Schreuder. “Omdat het elftal met een aantal kleine omzettingen (op het oog) veel logischer kan worden ingericht. Het experiment Tadic-op-rechts is mislukt, kan wellicht tegen kleine tegenstanders als aanstaande zaterdag (FC Volendam) werken, maar het lijkt fair de zwaar bekritiseerde aanvoerder ook eens op zijn eigen plek (linksbuiten) de kans te geven. Met Steven Bergwijn in de spits, Steven Berghuis op rechts en Mohammed Kudus of Davy Klaassen op tien lijken er meer vastigheden te zijn.”

‘Bestuurlijke chaos’

De krant vindt echter dat er veel verder gekeken moet worden in de pijnpuntenanalyse. “Het is een voetbalwet dat bestuurlijke chaos is terug te zien op het veld. En wat dat betreft, moet ook de rvc van Ajax eens goed in de spiegel kijken. Het is een gotspe dat een beursgenoteerd voetbalbedrijf, met de nadruk op voetbal, negen maanden na het gedwongen vertrek van Marc Overmars nog altijd geen nieuwe technisch directeur heeft. Het voedt de geruchten dat tot na het WK wordt gewacht op Danny Blind. Dat diens boezemvriend Fred Grim steeds vaker wordt gesignaleerd op De Toekomst versterkt de geluiden dat Blind en consorten vanaf januari het technisch beleid gaan uitzetten.”

De conclusie luidt: “H2, algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink moeten aan het einde van het seizoen worden afgerekend op hun daden. Maar er staat met de landstitel ruim veertig miljoen euro op het spel. En voorlopig staan de seinen op rood en blijkt het onverstandig geweest Hamstra, Huntelaar, Van der Sar en Lenderink de portemonnee van de club in handen te geven.”

TIP: Pakt Ajax in Napels wel de overwinning? Pak 4.6x je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Hamstra en Huntelaar hebben gefaald afgelopen transferzomer

  • Eens
  • Oneens
545+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
54+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
19+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
55+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
571+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
141+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
328+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
362+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
352+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
38+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
21:05
122+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
20:42
33+
Derde plaats kan Twente nauwelijks meer ontgaan na zege op Almere City
20:17
427+
‘Antony-shock bij Manchester United’
20:00
65+
Dit zijn de opstellingen van Ajax en Excelsior
19:42
108+
Endrick onthult bizar contract met vriendin Gabriely
19:31
649+
‘Frenkie de Jong heeft laatste duel gespeeld’
19:19
266+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
19:00
13+
OMKOPING in bekerfinale! | Groeten out Afrika #1
18:43
639+
‘Robin van Persie wordt hoofdtrainer’
18:40
407+
‘Arne Slot ziet nachtmerrie uitkomen’
18:19
1515+
‘Ajax-transfers door Diant Ramaj’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie