‘Ten Hag-debacle: tegen amateurs’

Foto: ‘Ten Hag-debacle: tegen amateurs’

Het Manchester United van oefenmeester Erik ten Hag won weliswaar van zowel Liverpool als Arsenal, in de Derby van Manchester tegen Manchester City werden The Red Devils gedeclasseerd. Uiteindelijk werd het 6-3 in het Etihad Stadium…

Aad de Mos wist niet wat hij zag, vertelt hij in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl: “Ik had het idee dat ik zat te kijken naar zo’n oefenwedstrijd die je weleens ziet: Ajax tegen de amateurs van DWS. Lekker een broodje bal in de rust en dan lekker kijken hoe groot de uitslag gaat worden. Wordt het 3-0? Wordt het 6-0? Dat zijn van die vriendschappelijke wedstrijden waarvan je de uitslag ongeveer kan inschatten tussen drie, zes en tien.”

“Dat geeft het kwaliteitsverschil wel aan”, aldus de oud-coach. “En wat ik eerder al zei: United kan niet blijven spelen met tackles en met inzet. En met spierballenvoetbal, want dat past niet bij deze spelers. Dat houden ze helemaal niet vol. Ja, het is een keer gelukt tegen Liverpool, thuis. Het lukte met veel geluk tegen Arsenal. Maar dat hou je niet 36 wedstrijden vol.” Hij vat het samen: “Een duidelijk klassenverschil. Misschien wel twee à drie klassenverschillen. En een hele lange weg opnieuw voor Ten Hag…”

Erling Haaland scoort erop los bij City en heeft geen last van aanpassingsproblemen: “Nee, maar die komt ook in een gespreid bedje. Agüero was niet te vervangen, zei Pep ooit met tranen in zijn ogen. Maar je ziet: iedereen is vervangbaar. Ik denk dat Pep alleen niet vervangbaar is…”

TIP: Verdien 3.25 keer je inleg als Manchester City de Champions League wint!


Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Lange weg voor Ten Hag?

  • Ja, zeker
  • Nee…
127+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie