‘Keiharde maatregelen bij PSV’

Foto: ‘Keiharde maatregelen bij PSV’

Het loopt niet bij PSV, dat in het afgelopen weekend van katoen kreeg in Leeuwarden tegen SC Cambuur (3-0). Aad de Mos zegt in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl dat hij de huidige gang van zaken in Eindhoven ‘beangstigend’ vindt…

“Of het een complete offday was in Leeuwarden?”, begint de oud-trainer. “Dat niet, want alle wedstrijden tot nu toe waren een offday, behalve tegen Feyenoord, maar die moesten ze ook winnen, en tegen de zogenaamde kleintjes: Volendam, Excelsior. Maar tegen Monaco was het heel slecht. Tegen de Rangers was het heel slecht. Tegen Monaco kwamen ze nog goed weg natuurlijk, dat Monaco niet doorgegaan is in die wedstrijd is eigenlijk een raadsel… Maar tegen Twente en Cambuur… dat zegt eigenlijk alles over de wedstrijden van PSV.”

Het is dus twee voor twaalf in de lichtstad van Nederland: “Ze zijn al maanden zoekende naar een vaste speelwijze, die er totaal niet in zit. Dus dat is wel beangstigend.”

“Ik kan er geen touw aan vastknopen”

Je kunt inderdaad wel stellen dat er weinig lijn is te ontdekken in het spel van de Eindhovenaren: “Zeg maar gerust géén lijn. Dat heeft ook te maken met de kwaliteiten van de spelers. De manier waarop Van Nistelrooy wil spelen. Óf ze begrijpen het niet, óf het is niet goed uitgelegd, óf ze willen het niet begrijpen. Maar wat ze nou precies willen… ik kan er geen touw aan vastknopen.” De Mos vindt dat PSV van alle ‘topclubs’ de minst goede indruk maakt: “Dat heb ik een maand geleden op Twitter al een keer gezegd. Ze zijn de minst voetballende ploeg van de eerste vijf.”

Hij is van mening dat Ruud van Nistelrooy nu maatregelen moet nemen: “Ik denk dat hij nu voor zichzelf moet gaan en de boel door elkaar moet schudden, en keihard moet optreden. En misschien ook wel een andere speelwijze zal moeten hanteren een keer. Om de speler dan een keer in hun kracht te kunnen zetten. En hij moet Gutiérrez wat mij betreft opstellen.”

TIP: Verdien 1.53 keer je inleg als PSV van FC Zürich wint!

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Heeft Aad gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
612+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
36+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
47+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
20+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
246+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
49+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
86+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
207+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
76+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
727+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
156+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
338+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
742+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
196+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
320+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
332+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie